Sammanfattning

E-sportshuset Fnatic är ett av de mest framgångsrika bolagen i den digitala sportscenen just nu, där deras CS:GO-lag har i skrivandets stund vunnit de senaste sex turneringar de har deltagit. Med det säkrat i portföljen letar sig bolaget till nya marker, vilket ledde till fjolårets förvärv av amerikanska Func.

IMG_6560.jpg

Första musen under nya namnet ska vara framtagen med hjälp diverse professionella spelare under Fnatics regi, och därmed riktar sig specifikt mot e-sport och mer kräsna användare. Formen som togs fram är 46 millimeter hög och ambidexter med sidoknappar på vänstersida. För undertecknad har komforten inte varit något problem och bör rimligen fungera tillfredsställande hos de flesta.

Sensorn som används är Pixart PMW 3310, vilken klarar av höga hastigheter över hela upplösningsspannet. Med det sagt upptäcktes en del jitter i högsta DPI-värdet, det hör dock till ovanligheten att använda så mycket som 5 000 DPI och bör således drabba väldigt få. I spelsammanhang har musen fungerat väldigt bra utan någon prestandaförlust eller oväntat beteende. Nämnvärt är också de underliga rörelserna som uppstår när musen hålls upp-och-ned och därmed inte har något yta att läsa av, något som har orsakat en del frågetecken men inte bör innebära några praktiskt problem.

Mjukvaran är specifikt framtagen för Flick G1 och det kan vara så att den gjorts på kafferasten. Den saknar bland annat funktion för att uppdatera både mjukvaran och musens firmware, ändring av lift-off avståndet samt inställningar för huruvida programmet ska starta vid uppstart av datorn, vilket den inte gör i grundutförandet. Med det sagt gör mjukvaran fortfarande det som är utfästs, även om den är något begränsat. Varje ändring kräver bekräftelse som i sin tur tar någon sekund att slå igenom, något som efter en tid blir störande.

Sett till byggkvalitén finns det inte mycket som talar emot Flick G1, vilken känns gedigen och väl tilltagen trots sin lätta vikt. Båda sidoknappar är välplacerade på ett sätt som minskar risken för oönskade knapptryck, men det är ändå nämnvärt att det krävs väldigt lite kraft för att aktivera brytarna. I övrigt har Fnatic begåvat musen med ett välkonstruerat rullhjul i både känsla och registrering. Avdrag ges dock för kabeln som är onödigt styv.

Sammanfattningsvis är Fnatics första mus i egen regin en lyckad historia, med vissa brister för framtida förbättringar. Flick G1 levererar betryggande prestanda med PMW 3310-sensorn, kombinerat med en välbyggd konstruktion. Fnatic har använt erfarenheten hos sitt nyförvärvade bolag till att tillverka egen utrustning och har därmed skapat en utmärkt mus till ett konkurrenskraftigt pris.

Fnatic Gear Flick G1 är en välbyggd spelmus med en högpresterande sensor

Fördelar

  • Välbyggd

  • Kvalitativ sensor

  • Utmärkt rullhjul

  • Priset

Nackdelar

  • Funktionsfattig mjukvara

  • Styv kabel

  • Hög lift-off

Pris vid publicering: 649 kronor
Lägsta pris: