Logitech G900 Chaos Spectrum

IMG_7123.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Logitech

Modell

G900 Chaos Spectrum

Mått

130 x 67 x 40 mm

Vikt (utan kabel)

107 g

Knappar

9 stycken programmerbara

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3366

Känslighet

200–12 000 DPI

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

Logitechs mål med G900 Chaos Spectrum är att få bort beröringsskräcken av trådlösa möss bland gamers. För att åstadkomma detta har bolaget "helt enkelt" använt modern trådlös teknik, till skillnad från konkurrenterna vars lösningar ofta baseras på flera år gammal teknik.

Den trådlösa kommunikationen sker likt andra möss över Wifi via 2,4 GHz-bandet. En av de stora nyheterna som enligt bolaget ger båda säkrare överföring och batteritid är användningen av strålformning (eng. beamforming), och ska på så sätt stå pall för andra störningar i hemmet – men även ute på LAN med en hel myriad av utomstående signalstörningar.

IMG_7119.jpg
IMG_7121.jpg

En vanlig fälla bland trådlösa möss är tung vikt där batteriet ofta är boven i dramat. Logitech har därför tagit lärdom från Formel 1, där minsta lilla gram betyder mycket och lättat på allt som går utan att dra ned på kvaliteten för mycket. Bland annat används ett batteri på endast 15 gram och ett markant bantat rullhjul för att hålla ned vikten till låga 107 gram.

IMG_7124.jpg
IMG_7127.jpg
IMG_7126.jpg
IMG_7125.jpg

Större delen av konstruktionen består av matt plast, med inslag av högblanka accenter. Formen på musen är ambidexter med en sällsynt funktion för sidoknapparna, som är avtagbara för att passa både höger- och vänsterhänta. Tillsatsknapparna består av högblank plast, medan de tomma panelerna har en matt beläggning.

IMG_7133.jpg

Brytarna som används är traditionella Omron som Logitech har satt sin prägel på med en teknik de kallar Mechanical Pivot Key Design, vilket minskar färdavståndet från att knappen börjar tryckas ned till brytarens faktiska registrering. En annan egenskap är en metallfjäder som på ett snabbt sätt ska återställa knappen, vilken gör det enklare att upprepa knapptryck.

IMG_7128.jpg

Sensorn som G900 Chaos Spectrum belönats med är densamma som sitter i G502, som anses vara den bästa sensorn i dagsläget. Som tidigare bevisat klarar den av otroligt höga hastigheter med god precision, där bolagets egna Delta Zero-teknik står till svars för mycket. Enligt bolaget handlar det bland annat om en egenutvecklad lins, precis belysningsgeometri och avancerad bildprocessalgoritm.

IMG_7131.jpg
IMG_7132.jpg

Med i förpackningen finns laddningskabeln vilken även fungerar som förlängare till USB-mottagaren. Kabeln i sig är relativt tjock, men är även väldigt flexibel och lätthanterlig. Kontakten är av typen Micro USB med en egen plastkonstruktion för att på så sätt sitta säkrare på musen.

IMG_7129.jpg
IMG_7130.jpg

I den medföljande lådan finns de extraknappar som är möjliga att montera på musens höger- respektive vänstersida. I denna låda finns även en mer kritisk komponent i form av en trådlös mottagare, vilken är kopplad till en specifik mus och därmed inte ingår i Logitechs Unifying-sortiment. Mottagaren får sällskap av en Micro USB till USB-adapter, som gör det möjligt att använda laddkabeln som förlängare.