Mjukvara

Mjukvaran för musen är densamma som används för G502 och går under namnet Logitech Gaming Software (LGS). Nämnvärt är att versionen som redaktionen har fått ta del av fortfarande är i betastadiet sett till det grafiska. Funktionsmässigt ska den dock motsvara den slutgiltiga utgåvan.

main.jpg

Likt tidigare består huvudmenyn enbart av ett val mellan sparning av inställningar i musens lagringsutrymme, eller på en specifik dator för specifika inställningar som aktiveras i samband med valda spel. Menyn i underkant ändras beroende på val av sparläge, där vissa funktioner flytta ut till en egen mer omfattande del.

profile.jpg

Med sparning vald till dator handlar nästa flik om knappinställningar, vilka även kan göras specifikt för vissa spel med automatisk aktivering vid uppstart. Upplägget är enkelt och tydligt – varje knapp visar vad den gör med en lista på vad som kan göras bredvid.

settings1.jpg

På nästa flik hamnar fokuset på sensorn och dess valmöjligheter. DPI-spannet går mellan 200 till 12 000 DPI som kan ställas in i fem olika lägen, som i sin tur ändras med hjälp utav DPI-knapparna på musen. Övriga inställningar är uppdateringsfrekvens, val av olika DPI-värden per profil och möjlighet till musacceleration.

settings2.jpg

Med sparningen direkt på musen kombineras knapp- och sensorinställningar till en ensam flik, där spelspecifika inställningar inte längre är möjligt. Detta går att arbeta runt med hjälp av vanliga profiler som då måste bytas ut manuellt.

lighting.jpg

Fliken för ljuseffekterna är sig lik från tidigare test. Ljussättningen är återigen fokuserad på logotypen och DPI-indikatorerna och även den kan ställas in per profil. Ytterligare funktioner finns i form av två olika ljuseffekter, om en statisk färg inte skulle tilltala användaren i fråga.

battery.jpg
battery2.jpg

I och med att musens trådlösa funktion finns även en flik för batteriets effektåtgång och återstående batteritid. Med i fliken finns även information om vad olika funktioner drar, vilket möjliggör för optimering av drifttiden. Som exempel kan ljussättningen stängas av och då ökar tiden med cirka sju timmar.

surface.jpg

Kalibreringen av musmattan låter sensorn läsa av högsta och lägsta punkten av ytan för att sedan justerar linserna efter informationen som har mottagits. Denna funktion har ensamrätt på justeringen av lift-off och sparas per dator.

heatmap.jpg

Med i Logitechs Gaming Software finns även statistik för knapptryckning, både i antal och längd. Denna funktion går inte automatiskt i bakgrunden utan behöver startas manuellt, antingen direkt via mjukvaran eller att tillsätta en knapp som startpunkt. Detta kan användas för att läsa av vilka knappar som användas mest i ett spel, och hur länge de används.