Sammanfattning

Logitech G900 Chaos Spectrum har varit i utveckling i hela tre år i jakten om en trådlös spelmus med samma kapacitet som en trådad, och riktar sig specifikt mot E-sportutövare. Fokus har legat på riktigt låg latens, lång batteritid och att få ned vikten till en rimlig nivå.

IMG_7124.jpg

Att G900 Chaos Spectrum är en välbyggd mus råder det inga tvivel om. Trots sin tuffa bantningskur känns den fortfarande bastant och inte allt för plastig. Designmässigt har den ett rymdskeppsutseende som känns igen från många senare möss från Logitech. Att kunna fästa sidoknapparna som du själv behagar fungerar utmärkt. De hålls på plats, men är samtidigt lätta att ta bort och byta ut.

Några större överraskningar var det inte med sensorn, vilken är densamma som sitter i G502. Trots trådlös överföring levererar Pixart PMW 3366 nästintill identiska siffror sett till prestanda. Vad som däremot är imponerande är att den trådlösa kommunikationen som används i G900 inte under något tillfälle har tappat signal, gjort oväntade rörelser eller haft någon form av märkbar latens.

Förutom latensen har även batteriet fått en ordentlig förbättring sett till konkurrenterna. Trots ett batteri på ynka 15 gram anges drifttiden till 32 timmar vid spelande och utan att ha klockat tiden exakt ser det ut att stämma. Full laddning åstadkoms på under två timmar.

Negativa aspekter från det senaste mustestet med Logitech var rullhjulet och kabel, som båda är mycket bättre med G900. Att rullhjulet låter mycket eller har låg kvalitetskänsla med G502 märks inte med bolagets nya trådlösa slagskepp. Detsamma kan sägas om kabeln, som visserligen är fortsatt tjockare än vanligt, men inte alls lika styv.

Sammanfattningsvis har Logitech skapat en riktigt välbyggd och välutvecklad spelmus, som utan problem passar kräsna gamers. Något som talar emot G900 Chaos Spectrum är riktpriset på 1 899 kronor, vilket är väldigt mycket pengar för en spelmus. Ställt mot trådlösa alternativ som Razer Mamba är Logitechs dito endast enstaka hundralappar dyrare, vilket gör G900 till ett självklart val. En ny konung bland trådlösa spelmöss är krönt.

Logitech G900 Chaos Spectrum visar att trådlösa spelmöss kan höra hemma i E-sportvärlden.

Fördelar

  • Välbyggd

  • Kvalitativ sensor

  • Bra rullhjul

  • Latensfri trådlös kommunikation

  • Sann ambidexter formgivning med unik funktion

  • Utmärkt batteritid

Nackdelar

  • Mycket jitter i hög upplösning

Pris vid publicering: 1 899 kronor