Cooler Master Masterkeys Pro S RGB

IMG_6440.jpg

OBS! Svenska butiker har modellen med nordisk layout.

Egenskap

Värde

Tillverkare

Cooler Master

Modell

Masterkeys Pro S

Brytare

Cherry MX Red

Anslutningar

1 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

356 x 134 x 31 mm (utan handlovsstöd)

Vikt

930 gram

Pris

Nya modellen bygger vidare på bolagets tidigare skapelser och påminner väldigt mycket om Quickfire XTi och den tidigare testade Novatouch. Till skillnad från den sistnämnda är Masterkeys utrustad med Cherry MX Red-brytare, och har numera en fullfjädrad men även starkare RGB-belysning.

IMG_6442.jpg
IMG_6443.jpg

Som tidigare nämnt påminner Masterkeys mycket om tidigare produkter från bolaget, vilket betyder en väldigt avskalad och stilren design i form av ett väl tilltaget plasthölje. Hela konstruktionen väger strax under ett kilo, närmare bestämt 930 gram. Tangentbordet saknar ett ergonomiskt handlovsstöd.

IMG_6444.jpg

Baktill finns en enstaka ingång för Micro USB avsedd för anslutning till dator med hjälp av den medföljande kabeln, där kontakten till tangentbordet är en vinklad variant. Kabeln i sig är relativt tjock och samtidigt flexibel, med en längd på 1,5 meter.

IMG_6449.jpg
IMG_6450.jpg

Samtliga F-knappar fyller även en ytterligare i kombination med FN-knappen, med en lättare beskrivning på knappen i fråga. Samma kombination används även för de befintliga media- och makroknappar. Alla funktioner kan enbart styras via tangentbordet, med undantag för ljussättningen. Dessa inställningar kan sparas på någon av de fyra profilerna, vilka är lätt åtkomliga via knapp 1 till 4 i kombination med FN-knappen.

IMG_6448.jpg
IMG_7394.jpg
IMG_7397.jpg

Brytarna som används är välbeprövade Cherry MX RGB Red som även har utrustats med större ljusdioder än vanligt, och på så sätt ska återge starkare belysning än konkurrenterna. För att ge extra effekt till belysningen har bolaget monterat en lätt reflekterande platta, vilken ger ytterligare lyster under tangenterna. I brist på annan aktivitet finns det alltid möjligheten att spela gamla goda Snake direkt på tangentbordet.

IMG_6452.jpg
IMG_6446.jpg

Undersidan av tangentbordet är en enkel historia, som endast präglas av fyra bordstassar och två stödben. Medföljande i kartongen finns även en enklare manual, hopvirad USB-kabel med kabelstrumpa och ett verktyg för att avlägsna knapparna från brytarna.