Ozone Blast ST

ozone2.jpg

Specifikationer: Ozone Blast ST

Egenskap

Värde

Produktnamn

Ozone Blast ST

Anslutning

3,5 mm

Frekvensomfång

20–20 000 Hz

Element

44 mm

Impedans

50 ohm

Lägsta pris

Första intrycket av Ozone Blast ST är dubbelt. Det känns påkostat sett till sitt pris, samtidigt som utseendet för tankarna till en svart skinnsoffa från 80-talet.

ozone3.jpg
ozone4.jpg
ozone5.jpg
ozone6.jpg
ozone7.jpg

Tveksamheterna kring huruvida intrycket är bra eller dåligt försvinner vid första hanteringen, då tippar det negativa över med en gång. Ozone Blast ST känns till att börja med billigt när man drar och vrider på det, det låter oroväckande och känns plastigt – detta trots att huvudbandet är tygklätt och flera detaljer är försedda med ett skinnliknande material.

Till råga på allt har det dessutom en hemsk passform. Trots att kåporna till viss del är formade efter öronen känns de inte bra alls, de trycker åt i överkant, men sitter löst i underkant vilket dessutom gör att de läcker ganska mycket ljud under användning. Personer i samma rum hör tydligt vad som sägs i andra änden. Den usla passformen gör också att huvudvärk uppstår även efter ganska kort tids användning.

ozone.jpg

Boommikrofonen känns däremot välbyggd. Den går självklart att justera i höjdled, men även till viss del i sidled tack vare den lätt elastiska armen.

Headsetet ansluts med 3,5-millimeterskontakt. Du kan med andra ord använda det även till mobiltelefon, surfplatta och spelkonsol om du så önskar. På kabeln sitter också en kontrolldosa där du kan reglera volymen, samt via en knapp stänga av ljudet helt. Eftersom boom-mikrofonen stängs av i upprätt läge behöver det inte sitta en muteknapp där, men det hade inte gjort något om det funnits en.