Montering och sammanfattning

Vi kan direkt konstatera att den bantade prislappen hos In Wins 303 inte har påverkat byggkvalitén i jämförelse med företagets andra chassin i den högre skolan. Modellen är ett riktigt härligt hantverk från topp till tå, med både skyhög finish och klanderfri passform. Kronan på verket är utan tvekan sidopanelen i härdat glas, även om snabbfästet för denna kunde ha varit mer lättmanövrerat.

inwin_303-23.jpg
inwin_303-29.jpg
inwin_303-27.jpg

Chassits inre layout är i mångt och mycket utformat för att ge hög exponering av komponenterna när åskådare kikar in genom fönstret, vilket i praktiken innebär att det är relativt luftigt på insidan. Detta gör det till en smal sak att montera merparten av komponenterna, med gott om utrymme för både moderkort och grafikkort, utan att det för den delen blir särskilt trångt när allt väl är på plats.

Ventilationsmässigt lämnar modellen lite att önska ur kartong, då den endast kommer med en enskild 120 mm-fläkt för utblås. Det finns möjlighet att komplettera med ytterligare fläktar i chassits botten för bättre luftflöde över exempelvis grafikkortet, men samtidigt innebär detta att man får offra, åtminstone, den nedre expansionsplatsen på moderkortet.

inwin_303-28.jpg

In Win skyltar en hel del med 303:ans förmåga att svälja stora radiatorer, vilket kanske inte är helt konstigt då den endast rymmer luftbaserade tornkylare med en maximal höjd på 160 mm. Monteringspunkten för radiatorer fokuserar dock betydligt mer på det estetiska än det funktionella, då exempelvis modeller på 360 mm oundvikligen kommer att blåsa direkt mot nätaggregatet som sitter monterat bakom skiljeväggen till den bakre kammaren.

Detta skapar både onödig turbulens och luftmotstånd, samt en avsevärt varmare miljö för själva nätaggregatet, vilket gör det till ett suboptimalt scenario att använda stora radiatorer ihop med 303. Mindre radiatormodeller klarar sig bättre, med brasklappen att det verkligen gäller att hålla det städat på andra sidan skiljeväggen då nätaggregatets kablar löper ut där den varma luften ska passera.

inwin_303-24.jpg
inwin_303-25.jpg

Utrymmet som finns att tillgå på baksidan av moderkortsplåten räcker till bra för en rejäl hop kablar, och detta är helt klart behövligt med tanke på att utrymmet framför nätaggregatet bör hållas fritt för att inte blockera luftflödet från radiatorn på andra sidan. Vidare finns det en trevlig uppsättning genomdragningshål till både nätaggregatskammaren och huvudkammaren, vilket borgar för en snygg och städad kabeldragning.

inwin_303-26.jpg

Monteringspunkterna för 3,5"-hårddiskar är fungerande men inte särskilt bra. Dessa saknar helt vibrationsdämpande egenskaper, och själva enheten monteras rent praktiskt direkt mot plåten. I slutändan innebär detta en hel del oljud när hårddiskarna arbetar, vilket man kan tycka inte borde vara ett problem i ett chassi designat år 2016.

inwin_303-30.jpg

Sammanfattningsvis är In Win 303 ett riktigt välbyggt chassi som, rent subjektivt, bjuder på ett stilfullt och välkomponerat yttre. Företaget har denna gång satsat hårt på att kittla den estetiska nerven hos entusiasterna, och det finns säkert en och annan som prioriterar detta. Vi tycker dock att det har gjorts för mycket avkall på de funktionella bitarna, däribland radiator- och lagringsmonteringen, vilket gör att det inte riktigt räcker till en utmärkelse denna gång.

Fördelar

  • Kvalitetskänsla och passform i toppklass

  • Enkel kabeldragning

  • Stilfull implementation av härdat glas

Nackdelar

  • Tveksam ventilationslösning för radiatorer

  • Ingen vibrationsdämpning för 3,5"-enheter

  • Något begränsat utrymme för luftkylare

  • Trögt snabbfäste för sidopanel

Pris vid publicering: 1 090 kronor
Lägsta pris: