Inledning

Philips har funnit en liten nisch för det stora. Stort som i stora LCD-paneler på skrivbordet. Alternativet är många gånger en TV vilken då saknar för datorn viktiga funktioner som Displayport och överlag kommer med mycket som inte behövs. Till exempel en inbyggd digitalbox och "smart"-system som stör den viktigaste funktionen för en skärm; att visa bild och inget annat än den bild du vill se.

Philips_BDM4350UC_dominera_rummet.jpg

Föregångaren till skärmen som testas idag heter BDM4065UC och blev populär då det bokstavligen talat var väldigt mycket skärm för pengarna. Modellen använde en VA-panel och hade pulsbreddmodulerad belysning vilket gav upphov till flimmer när ljusstyrkan sänktes. Efterföljaren är en IPS-panel vilket öppnar för bättre betraktningsvinklar i fråga om färgåtergivning men också sämre svärta och kontrast i rät vinkel. Belysningen är också flimmerfri.

De tre extra tummen mot föregångaren märks knappt. Skärmen är stor. Ofantligt stor på ett skrivbord, särskilt i kontorsmiljö där skärmen gärna dominerar. Dess 43 tum med 3 840 × 2 160 pixlar har även en tydlig fördel. Du måste inte ha den skarpaste synen för att det ska fungera. Klarar du 1 920 × 1 080 pixlar på en 21- eller 22-tummare får du samma intryck även här.