Sammanfattning

Zowie sticker inte under stolen med att deras utrustning är mest riktad mot den seriösa spelaren och specifikt E-sport. Med tanke på den mängden professionella CS:GO-spelare som använder deras möss har de uppenbarligen lyckats.

Zowie-4.jpg

Byggkvaliteten på speldonen är det absolut inget fel på. Hela konstruktionen känns stabil, är hållbar och fri från missljud och flexande plast. I skrivandets stund finns pekdonet enbart i högerstyrning och är ergonomiskt anpassad efter det. Musen är väldigt bekväm och enkel att greppa tag om, vilket minskar påfrestningar under längre spelsessioner.

Kabeln är som tidigare nämnt försedd med gummi och är något styv, varför det kan behövas såväl tid som tålamod innan den hamnar rätt. Ett mer lättformat material eller en flätad kabelstrumpa skulle glädja undertecknad, som förvisso inte vill ha något motstånd från kabeln alls. Detta är möjligtvis inte är störande för andra, men är ändå värt att ta upp.

Många använder rullhjulet för diverse rörelser eller funktioner i olika spel och kräver att det ska ge bra återkoppling och känsla. Hjulet på EC-modellerna har en optisk omkodare som under testets gång alltid gav korrekta registreringar, samtidigt som hjulet i sig har en bra känsla med ett tydligt hack. Rullhjulet är även ensam med att vara utrustad med en ljusdiod som lyser upp på ett ganska diskret vis. Nämnvärt är att detta dock inte går att stänga av.

Sammanfattningsvis är Zowie EC1-A och EC2-A utmärkta för den mer seriösa spelaren som kräver fungerande hårdvara utan krångel och "bling-bling", och därmed kanske inte riktigt passar den som gärna vill ha sitt exakta DPI-värde. Zowie visar att de menar allvar med sina senaste möss och det ska bli spännande att följa utvecklingen.

Zowie levererar utmärkt kvalitet och prestanda i två olika storlekar med EC1-A och EC2-A.

Fördelar

  • Utmärkt byggkvalitet

  • Ergonomisk passform

  • Högpresterande sensor

  • Finns i två storlekar

Nackdelar

  • Jitter i hög upplösning

  • Saknar mjukvara

  • Svampiga sidoknappar

  • Finns enbart för högerhänta

Pris vid publicering: 649 kronor
Lägsta pris (Zowie EC1-A):
Lägsta pris (Zowie EC2-A):