Sammanfattning

Att knäcka nöten med att, på ett bekvämt sätt, ta både tangentbord och mus till en vardagsrumsmiljö för spelande är inte lätt. Det finns ett flertal sätt att tackla detta, där alltifrån mer kompakta lösningar med trådlös drift går upp emot fullskaliga trådade stridsstationer, där varje millisekund i latens ska skalas bort till varje pris.

corsair_lapdog-4.jpg

Corsair Lapdog tillhör den sistnämnda kategorin, där fokus till hundra procent ligger på att replikera upplevelsen man är van vid från skrivbordsspelande – med stöd för både stora mekaniska tangentbord, en rejäl musyta och trådad anslutning för lägsta möjliga responstider. Frågan är dock om det är just detta ambitiösa koncept de flesta gamers är ute efter när de vill spela från soffposition?

Undertecknads subjektiva svar på frågan är kort och gott – nej. Själva tjusningen med att spela framför tv:n i vardagsrummet är att bara kunna slänga sig i soffan med en trådlös handkontroll och slölira sina favoritspel, vilket känns som den totala motsatsen till den stela och obekväma upplevelsen ihop med Lapdog. Givetvis förstår vi att den avslappnade känslan inte är fullt lika enkel att få till med en lösning för tangentbord och mus, men samtidigt måste det ändå gå att få till en mer lättillgänglig produkt än Corsairs.

Förutom bristande ergonomi och ett väldigt klumpigt samt svårmöblerat utförande är Lapdog dessutom en väldigt dyr produkt. Hållaren har ett rekommenderat pris på 1 295 kronor, utan varesig tangentbord eller mus, vilket resulterar i en riktigt saftig slutgiltig prislapp för att få ihop en komplett lösning – speciellt med tanke på att man är låst till att använda Corsairs egna mekaniska tangentbord.

Sammanfattningsvis är Corsairs Lapdog en intressant, och i dagsläget nischad, produkt som tyvärr faller på för många punkter att förtjäna en rekommendation. Undertecknad fortsätter därmed jakten efter en lösning som träffar en bra balans mellan precision, ergonomi och lättillgänglighet, som på allvar ska kunna tävla med handkontrollen i vardagsrummet.

Fördelar

  • Hög finish

  • Stor musmatta med bra glid

  • Lättillgängliga USB-portar för tillbehör

Nackdelar

  • Dyr

  • Extremt klumpig

  • Dålig ergonomi

  • Tjock och styv sladd

Pris vid publicering: 1 295 kronor