Sammanfattning

Med dagens standard av mekaniska brytare tar Logitech ett vågat hopp med membran-brytare i senaste G213 Prodigy, som även har en del mekaniska inslag. Med detta medföljer även ett lägre pris då mekaniska brytare har en tendens att dra upp kostnaden en del.

Logitech_213_light-2.jpg

Gällande brytarna är det sällan membran går hem i dagens spelvärld, där mekaniska tangentbord styr med järnhand. Logitech har valt att blanda in mekanisk känsla i membranbrytarna, vilket ger en bättre känsla trots att det fortfarande finns en viss "svampfaktor". Det finns ett tydligt hack vid nedslaget, men som väntat är det inte lika distinkt som ett helmekaniskt tangentbord.

Sett till konstruktionen är det inget större problem, samtidigt som det inte är något att hänga i granen. Tangentbordet går att vicka och vrida på med ett stadigt grepp om sidorna. Detta är inget problem när den ligger plant på skrivbordet och används normalt, även om det fortfarande går att böja tangentbordet på mitten utan någon större kraft.

Via mjukvaran Logitech Gaming Software (LGS) går det att ställa in en rad olika funktioner och ljussättningar. Däremot finns det en del begränsningar i belysningen som individuell tangentbelysning. Även färgtonerna själva är inte helt korrekta med vitt som visar mer turkost om något.

Trots detta är det fortfarande ett trevligt tangentbord till ett bra pris, där det senare fortfarande är ett problem för Prodigy-familjen. För priset av ett Logitech G213 Prodigy går det även att få tag på ett fullblods mekaniskt tangentbord med liknande finesser. Med det sagt är det fortfarande ett bra tangentbord som skulle stå sig bättre med en något lägre prislapp.

Tangentbordet Logitech G213 Prodigy bra membranbrytare med mekanisk känsla.

Fördelar

  • Bra membranbrytare

  • Bekvämt handlovsstöd

  • Välplacerade mediaknappar

Nackdelar

  • Dåliga färgtoner

  • Tveksam prislapp

Pris vid publicering: 849 kronor