Sammanfattande tankar

Att det var just färdigbyggda speldatorer som skulle presenteras av Corsair på det där slutna pressmötet inför årets CES-mässa kom som en stor överraskning för undertecknad. Det som visades såg dock ytterst lovande ut, där både kvalitetsnivån och kylanordningen gav ett särskiljande trevligt intryck i jämförelse mot många av konkurrenternas produkter i samma område.

corsairOne_exploded-build_glamour_top_down.jpg

Med facit i hand är Corsair One en riktigt välbyggd, och därtill kompakt, speldator. Prestandan som erbjuds hålls på en väldigt hög nivå, speciellt för målgruppen där spel står i fokus, samtidigt som både kylförmåga och ljudnivåer ligger på en minst sagt rimlig nivå för ett system i den här storleksklassen.

Samtidigt rör det sig om väldigt dyra datorer, där användaren bör vara beredd att behöva betala ett antal tusenlappar extra för premiumkänslan och kyllösningen, utan att för den delen få tillbaka utdelning i form av rå prestanda. Därtill tappar företaget sin sedvanliga entusiastfokus genom att inte möjliggöra enkla uppgraderingsmöjligheter, utan istället måste systemet skickas iväg för framtida upphottning.

I slutändan är det upp till var och en huruvida det är värt pengarna att investera i en dyr gamingdator som denna. För den genomsnittliga SweClockers-läsaren är svaret troligtvis ett rungande nej. Men för den som inte är särskilt bevandrad inom datorbyggandets konst och bara vill ha något kompakt som ser riktigt schysst ut och presterar bra kan definitivt Corsair One ses som ett alternativ.

Pris vid publicering: 25 900 kronor