Acer ET430Kbmiippx

Specifikationer: Acer ET430Kbmiippx

Egenskap

Värde

Storlek och format

43 tum (16:9)

Upplösning

3 840 × 2 160 px

Paneltyp

IPS, 10-bitar

Ljuskälla

W-LED

Reflexfilter

Halvblank

Kontrastförhållande

1 000:1

Specificerad ljusstyrka

350 cd/m2

Faktisk ljusstyrka

40 – 370 cd/m2 (flimmerfri)

Uppdateringsfrekvens

60 Hz

Adaptiv synk

Nej

Eftersläpsreducering:

Nej

Responstid

4 ms (GtG)

Betraktningsvinklar

178°/178°

Inbyggda högtalare

Stereo

Anslutningar

1 st. Displayport
1 st. Mini Displayport
2 st. HDMI
1 st. 3,5 mm ljud ut

Strömförbrukning

Max: 69 W
Typisk: 55 – 69 W
Stand-by: 0,35 W
Energiklass: A

Mått, enbart skärm (B×H×D)

966 × 562 × 65 mm

Skärmfot

Djup: ca 245 mm
Höjdjustering: nej
Maximal höjd: fast höjd, ca 650 mm
Horisontell rotation: nej
Vertikal vinkel/tilt: ca -2° – +10°
Pivot: nej

VESA-fäste

200 × 100

Vikt inkl. stativ

12 kg

Tillverkargaranti

3 år

Lägsta pris

acer_et430k_baksida.jpg
acer_et430k_produkt_sidan.jpg
acer_et430k_produkt_matsal.jpg

Det medföljande stativet för ET430K hör till de enklast möjliga och allt kommer färdigmonterat i kartong, vilket gör det till ett ganska svårt moment att lyfta ur den. Väl på skrivbordet noterar vi att det inte är helt stabilt och gungar rätt friskt när vi stöter till bordet. Man hinner ta en stilla klunk kaffe och det fortsätter gunga ett tag till.

acer_et430k_produkt_matsal_x1.jpg

Stativet ger en mild möjlighet att vinkla skärmen bakåt och någon grad framåt men detta är också allt vi kan göra. Ingen höjdförändring eller rotation är möjligt på något sätt.

Från bord till botten är det ungefär 95 millimeter och utrymmet mellan är 41 centimeter, vilket är precis ett par centimeter för kort för att enkelt skjuta in ett fullstort tangentbord mellan benen på skärmstativet. Benen har tack och lov en L-form och du kan lägga tangentbordet ovanpå stativets fötter ifall det behövs.

VESA-fäste finnes

Det finns ett VESA-fäste med måtten 200 × 100 med 200 mm på bredden. Detta sitter på skärmens övre del och därför kan ett fäste, beroende på konstruktion, behöva distanser för den undre delen av skärmen som sticker ut fyra centimeter.

acer_et430k_sidled.jpg

Skärmen har en svart centimetertjock ram medan baksidan är av vit plast och designen är ungefär lika spännande som ett frysfack.

En del av den vita plasten syns framifrån som ett par extra millimeter tjocklek. Inte det vackraste som besökt redaktionen helt klart. Å andra sidan är det nog tänkt att hålla ET430K placerad intill en vägg och då blir den väldigt diskret.

Mot en vit vägg smälter de extra vita millimeterna in i bakgrunden. Ställd mot en standardvit kontorsvägg lämnar den en tunn svart ram av matt plast kvar för ögat att vila på. Står ET430K däremot på ett bord mitt på kontoret skymmer den utsikten ganska rejält.

acer_et430k_skarm_on_bord.jpg
acer_et430k_skarm_off_bord.jpg

Anslutningarna består av fem bildkontakter som sitter ganska svåråtkomliga på undersidan vänstra delen. Man får inte plats med huvudet mellan skärm och bord och därför måste man lyfta hela skärmen och pilla in kontakterna som delvis är blockerade av stativet.

Det följer med en märklig ”knopp” som passar som handtag till vänster på skärmens baksida. Den kan vi använda för att lyfta skärmen, men syftet med denna är väldigt otydligt och kan mycket väl vara tänkt som hörlurshängare. Men vi lyfte skärmen med framgång medan vi under en och annan svordom pillade in kontakterna.

acer_et430k_das_pinne.jpg
acer_et430k_das_pinne_mit_hurfenlurven.jpg

Enligt vissa specifikationer har skärmen en USB-hubb och det finns en färdig utskärning på skärmens vänstra sida som skulle kunna rymma dessa kontakter. Fast nej, någon USB-hubb finns inte där.

Helt okej högtalare

En vanlig analog ljudutgång finns däremot, samt ett par högtalare som under omständigheterna faktiskt är helt okej. Inte mycket till bas eller skönsång men högtalarna ger vad som krävs för tydligt ljud. Varning för att volymen står högt ställd från början.

acer_et430k_menu_joystick.jpg

Menysystemet nås via en joystick på höger baksida. Tre knappar under denna ger extra valmöjligheter, men se upp med den fjärde knappen längre ned.

Den sitter en bit från de andra men det är ändå lätt hänt att man kommer åt den av misstag och stänger av skärmen, något vi känner igen från företagets tidigare modeller. Trots några feltryck på strömbrytaren är dock systemet smidigt och lättnavigerat.