Test, DX12: Battlefield 1

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 1

Utvecklare

EA DICE

Genre

FPS

DirectX-version

12

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Intel Core i5-6600K, AMD FX-6350 eller bättre

  • Radeon HD 7850, Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Svenska spelstudion DICE är mest kända för Battlefield-serien, där det senaste utspelar sig under en alternativ variant av första världskriget. Under huven arbetar den välanvända och numera väloptimerade Frostbite-motorn, vilken bjuder på gott om ögongodis för relativt lite prestanda.

Slingan som används är en del av enspelarkampanjen där en del soldater har hamnat bakom fiendelinjen, och ska med hjälp av pansarfordonet de själva har döpt till Black Bessy ta sig hem.

Med Battlefield 1 och DirectX 12 är det åter AMD som drar det längsta strået. Samtliga testets Radeon-modeller landar före referenskortet Geforce GTX 1060.

Fler pixlar ger ännu mer fördel för Radeon. Nu kan även Radeon RX 470 kliva förbi Geforce GTX 1060, vilket innebär att Raeon RX 580 och RX 570 är bekvämt parkerade längre upp i tabellen.

4K UHD innebär att RX 570-korten tappar en smula mark. För Radeon RX 480 i referens- och Sapphire-utförande är det dock fortsatt promenadseker ställt mot Geforce GTX 1060.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Renderingstiderna vid Battlefield 1 och DirectX 12 är kort och gott briljanta. Vare sig det handlar om Radeon eller Geforce väntar en väldigt trevlig upplevelse.