Överklockning

När det kommer till överklockning av Polaris-kretsen har tidigare erfarenheter visat mindre förbättringar, vilka tyder på att grafikprocessorn redan ligger på gränsen av vad som är möjligt. Vi inleder med att vrida upp samtliga korts strömbudget till det absolut högsta värdet, som hamnar på 50 procent upp för båda modellerna. Nämnvärt är att de uppnådda frekvenserna måste kunna passera genom hela testsviten för att anses som godkända.

Asus_580_OC.gif

Med överklockningen spikad hamnar turbofrekvensen på 1 440 MHz – 29 MHz upp från bolagets egen överklockning. Sett till minnesfrekvensen är denna oberörd från Asus med referensfrekvensen på 8 000 Mhz. Med redaktionens påslag hamnar frekvensen på 9 000 MHz, en ökning på 1 000 MHz från ursprungliga värdet.

msi_rx580.gif

MSI:s motsvarighet har något högre fabriksöverklockning, kombinerat med dubbla 8-pins för ytterligare överklockningsmöjligheter. Det innebär en turbofrekvens på 1 470 MHz – upp 49 MHz från ursprungliga 1 421 MHz. Sett till minne når det samma frekvens som konkurrenten från Asus, vilket är att säga 9 000 MHz från referensvärdet 8 000 MHz.