Färgåtergivning

Bildläget Standard är ur kartong helt okej, om aningen åt det grönblå hållet i fråga om vitbalans. Det är inga drastiska fel men vi passar på att kliva in Custom Color-läget för att ställa RGB-balansen och få bort detta stick.

Det finns inga större problem och Dell S2718D är i sammanhanget än fullt rimlig skärm för dig som behöver sRGB/HDTV-omfång. Likt många andra skärmar med 2 560 × 1 440 pixlar och IPS-teknik är detta tillräckligt bra för all form av allroundbruk.

dell_s2718d_matning_default.png
dell_s2718d_matning_RGB-custom.png

Det finns gott om fler bildlägen som alla försämrar bilden på olika sätt – Movie-läget som gör allting isblått och Comfort-view-läget som ger en gröngul variant med skonsammare ljus. Kör på Standard-läget ifall du saknar tillgång till mätutrustning.

När vi ställer vitbalansen i Custom Color-läget får vi till en funktionell om än inte helt korrekt färgåtergivning. Det innebär att du kan behöva komplettera med en ICC-profil ifall du har ytterligare krav på färgkritiska återgivning. S2718D har inga problem med posterisering utan visar upp en jämn toning av hela dynamikomfånget utan tydliga steg.

dell_s2718d_matning_CC_default.png
dell_s2718d_matning_CC_RGB-custom.png

Färgkvaliteten är i alla fall så pass bra att skärmen svarar mot sin allroundfunktion. Så länge du inte behöver pricka in färgerna med exakt precision kommer S2718D vara en fungerande allroundskärm även ur kartong.

Skärmen låter oss ställa om till 12 bitars signal (verifierat över HDMI) och detta mildrar den redan milda posteriseringen något. Dell S2718D saknar dock reglage för att ändra tonkurva/gamma. Du får det du ser, alltså något som är en typisk 2.2-potensfunktion.