Evercool VC-RHC Turbo 2

Egenskap

Värde

Storlek (BxHxD)

173 x 122,3 x 55,41 mm

Material

Koppar, aluminium

Vikt

300 gram

Fläkttyp

Ever Lubricate Bearing

Fläkthastighet

2000 rpm (± 10%)

Ljudnivå

Okänt

Strömkontakt

3-pin

Kylpasta

Evercool Thermal Compound

Kompatibla grafikkort

Se tillverkarens webbsida

Pris

Okänt

Produkter från Evercool är sällsynta här uppe i norden, men tillverkaren ställer ändå upp med Turbo 2 som är en grafikkortskylare med en något udda design. Konstruktionen består av en kopparbas som har kontakt med en enorm aluminiumfläns via två heatpipes. På flänsen sitter en stor fläkt som pumpar luft genom aluminiumbladen och ut över grafikkortet. Minnesmodulerna har ingen kontakt med kylaren och det ingår dessutom ingen separat kylning för dessa. Det enda som återstår är luftflödet från fläkten, vilket inte känns särskilt förtroendegivande.

Kylaren sitter enbart på framsidan av grafikkortet och inte på båda sidorna som de passiva modellerna i testet utnyttjar. Man kan undra varför kopparbasen inte är integrerad i botten av flänsen eftersom det skulle spara en del plats och säkert vara effektivare då även minnesmodulerna skulle kunna få kontakt med kylaren, men det återstår att se vad Turbo 2 egentligen presterar.

Bottenplattan är förhållandevis välpolerad men repor och spår syns ändå ganska tydligt. Evercool använder distanser tillsammans med fjädrande skruvar för att fästa kylaren på grafikkortet.

De medföljande tillbehören är givetvis ett gäng skruvar tillsammans med en liten tub kylpasta. Precis som till alla andra kylare i testet följer det med en bruksanvisning som i detalj visar hur monteringen går till.

Montering
Efter att ha smetat in gpu med den medföljande kylpastan gäller det att skruva fast kylaren från baksidan av grafikkortet. Här märktes det att endast två skruvhål passade, vilket inte känns särskilt tryggt med en såpass tung koloss. Annars är monteringen enkel och är snabbt gjord på någon enstaka minut.