Slutsats

Nzxt Hush är ett enkelt och välkonstruerat chassi som passar alldeles utmärkt till nybörjaren eller användare som ofta pillar inuti datorn. Designen är förhållandevis lågmäld med "pianolackade" plåtar och borstad metall. Tillverkaren spinner vidare på gamer-temat med blå belysning till både luckan och den främre fläkten. Alla som avskyr lysdioder kan vara lugna: belysningen är ganska svag och luckans dioder går att koppla ur.

Trots att chassiet är ett förhållandevis litet miditower finns det plats för en hel del hårdvara. Även riktigt stora grafikkort såsom 8800 GTX får plats utan några som helst problem, och det även i SLI- eller Crossfire-konfiguration. Utöver det luftiga innandömet har datorlådan kapacitet att kyla en genomsnittlig speldator, även om det inte finns plats för fler fläktar än de två som följer med.

Det riktigt intressanta i sammanhanget är ljudnivån. Den tunna ljudisoleringen verkar inte göra någon större skillnad, men chassiet väger upp detta med tysta fläktar och en stabil konstruktion. Ett tunt lager skumplast är ändå bättre än ingenting.

Sist men inte minst kommer priset in i bilden. I dagsläget kostar modellen cirka 800 kr, och vissa butiker är billigare än så. Detta är ett mycket bra pris för ett chassi som inte har några egentliga brister, och som samtidigt är lyxigare än de allra billigaste modellerna. Nzxt Hush är en datorlåda som uppfyller alla krav man kan ställa på ett chassi för den genomsnittliga användaren, varken mer eller mindre.

Fördelar:

  • Bra pris

  • Luftigt innandöme

  • Tysta fläktar

Nackdelar:

  • Ljudisoleringen påverkar inte ljudnivån nämnvärt

  • Endast två fläktplatser

  • Inga dammfilter

Pris till slutkund är i dagsläget cirka 800 kr inklusive moms.