Konstruktion och tillbehör

De båda adaptrarna är oerhört små och kompakta då de inte mäter mer än 65 × 80 × 40 millimeter när de sitter instoppade i väggen. Till utseendet påminner de om de strömadaptrar som används för att ladda exempelvis mobiltelefoner. Skalet är helt och hållet av plast och designen av adaptrarna är ren och enkel vilket gör att de lätt smälter in de flesta rum.

Adaptrarna har endast en ingång och den sitter på undersidan. Det är en vanlig rj45-kontakt som används för att ansluta respektive adapter till en dator, till en router eller vad man nu vill ansluta den till. På baksidan finns en strömkontakt som ser till att enheten får ström och som på samma gång vidareförmedlar nätverkssignalerna.

På framsidan av adaptrarna finns tre olika lysdioder. Den första visar om adaptern får ström medan den i mitten signalerar när adaptrarna har kontakt med varandra. Den diod som finns längst till höger lyser upp när man har kopplat en adapter till exempelvis en dator eller en router.

I paketet med Devolo DLAN 200 AV ingår för övrigt två nätverkskablar. Dessa är av vanlig cat 5-typ och mäter cirka tre meter. Några andra tillbehör utöver installationsblad och program-cd ingår inte.