Specifikation

Egenskap chassi

Värde

Typ

Miditower

Formfaktor

Atx, flex-atx, mini-atx, micro-atx

Dimensioner (HxBxD)

435 x 190 x 490 mm

Vikt

9,0 kg

Material

2-3 mm tjock aluminium

Färg

Svart (finns även i silver)

5,25”-platser

4 st. externa

3,5”-platser

1 st. externa, 5 st. interna

Fläktplatser

4 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

4 st. 120 mm

Anslutningar

2 st. usb 2.0, Firewire, hörlurar, mikrofon

Nätaggregat

Medföljer ej

Pris i handeln

Cirka 1700 kr inklusive moms

Tittar vi närmare på specifikationerna så upptäcker vi en ganska liten miditower-låda som kan ta moderkort i allehanda atx-storlekar. Trots att chassiet är byggt i aluminium väger det hela nio kilo, vilket har sin förklaring i att tillverkaren har använt sig av mellan två och tre millimeter tjocka aluminiumplåtar.

Nzxt Adamas har plats för sex stycken 3,5"-enheter, och några färre 5,25"-enheter. Tillverkaren har inte snålat in på kylningen, utan skickar med fyra 120 mm-fläktar som tar upp samtliga fläktplatser i chassiet. Dessutom ingår den vanliga uppsättningen anslutningar med två usb-kontakter, en firewire samt uttag till ljudenheter såsom hörlurar och mikrofon.

Till chassiet följer det med en ovanligt utförlig installationsmanual, påsar med sorterade skruvar samt skenor för "verktygsfri" installation av expansionsenheter. För detta får man i dagsläget betala cirka 1700 kr inklusive moms, vilket gör att Adamas klassar in som en datorlåda i premiumsegmentet. Nu ska vi titta närmare på hur chassiet ser ut i verkligheten.