Slutsats

Även om överklockningsresultaten för TWIN2X10000C5DF är de näst bästa hitintills är de inte alls prisvärda. Nu är förstås inga minnen i denna prisklass det. För de som trots priset vill ha det bästa verkar dock fortfarande Corsair Dominator 8888C4DF vara att föredra framför denna modell.

Ifall man redan har det bästa på marknaden, när det gäller övriga prestanda (grafik, processor och så vidare), kan det eventuellt vara en idé att fundera på liknande produkter. I annat fall rekommenderar vi att man lägger mer pengar på dessa komponenter och köper billigare minnen.

Vi fick mycket goda resultat med Corsair Dominator 10000C5DF och det var i princip bara Corsair Dominator 8888C4DF som var bättre. 1250 MHz var inte möjligt att uppnå med moderkortet som användes i de jämförande testerna, men med Abits 680I SLI-moderkort gick det precis. Specifikationen bör man därför inte ta för givet då val av moderkort har stor betydelse för möjliga frekvenser. Detta är dock inget specifikt för dessa minnen utan kompatibilitet och minnesöverklockning varierar stort beroende på vilket moderkort som används.

Fördelar

  • Bra resultat med inställningarna 4-4-4-12

  • Mycket bra kylning

Nackdelar

  • Mycket högt pris

  • Kan uppstå problem med utrymmet på vissa moderkort om man har en stor processorkylare (höga kylflänsar på minnena och aktiv kylning).

Cirkapris: 6200 kr