Bild- och ljudkvalitet

Vilken kvalitet som mediaspelaren ger beror självklart på vilka filer du spelar upp eller tittar på. I vårt test pressade vi spelaren genom att använda bland annat en högupplöst film med en upplösning på 1920x1080 pixlar, samt en rad olika ljud- och bildfiler av högsta kvalitet i olika format. Vi hade i övrigt också bra testförhållanden då vi anslöt spelaren med en hdmi-kabel till en full-hd-tv av typen Samsung LE-40M87BDX.

D-Link DSM-520 ger rent generellt riktigt bra kvalitet när det handlar om att spela upp film och lyssna på musik, bortsett från att filmerna ser lite korniga ut ibland trots att de egentligen är av högsta kvalitet. Ett allvarligt problem är dock att spelaren har problem med att spela upp hd-filmer via ett trådlöst nätverk. Bilden hackar då otroligt mycket vilket innebär att det inte går att se på filmen överhuvudtaget. Då är det istället att rekommendera att man lägger filmen på en hårddisk med usb-anslutning och ansluter direkt till mediaspelaren.

När man tittar på vanliga stillbilder med DSM-520 håller de inte alls samma kvalitet som om man visar upp dem genom att ansluta en dator direkt till tv:n. Precis som när det gäller filmerna blir också bilderna alldeles för korniga. Men men, precis som när det gäller andra bild- och ljudprodukter är det säkerligen inget som vanliga Svenssons reagerar över, men om man har någon som helst erfarenhet av liknande produkter är det ganska irriterande.