Specifikationer och utseende

Bara genom att titta på förpackningen ser man att Sidewinder sticker ut från mängden av spelmöss som finns på marknaden idag. När vi publicerade en nyhet för en tid sedan här på SweClockers angående att Sidewinder hade blivit lanserad i USA var det många läsare som tyckte att den var ful. Vi måste hålla med om att den inte ser ut som vilken mus som helst, metallknappar och rätt fyrkantig design gör att den sticker ut från mängden.

Det är främst funktionerna och känslan vi skall recensera i denna artikel; utseendet får var och en bedöma själva. Sedvanligt börjar vi med att ta en titt på specifikationerna.

Egenskap

Värde

Namn

Sidewinder Mouse

Knappar

5

Skrollhjul

Ja

Anslutning

Usb

Bilder per sek

7080 bilder/sek

Max acceleration

20 G

Max fart

45 tum per sekund

Uppdateringsfrekvens

500 Hz

Garanti

3 års begränsad*

(* Läs mer på www.microsoft.com/hardware/warranty)

Musen har egentligen fler knappar, men alla kan inte användas likt vanliga musknappar, vilket vi skall syna närmre längre fram i recensionen. Mjukvaran som följer med musen kräver 10 megabyte utrymme i anspråk och fungerar på operativsystemen nedan.

  • Windows XP

  • Windows Vista

Huruvida Sidewinder fungerar på Apples datorer har vi ännu inte hört någon information om.

När vi öppnar upp förpackningen möts vi av följande:

  • 1 st. Sidewinder Mouse

  • 1 st. snabbstartsmanual

  • 1 st. cd-skiva med drivrutiner

  • 1 st. låda med fötter och vikter

  • 1 st. manual med säkerhetsinformation

Lådan som fötterna och vikterna förvaras i har en tyngd i sig vilket fungerar så att man klämmer fast mussladden i den och slipper således att sladden åker ner vid datorn (som den så ofta vill). Microsoft kallar detta för kabelankare – mycket smart! Totalt följer det med tre stycken olika uppsättningar av fötter. Dessa kan man knäppa på och de ger då antingen mindre friktion eller mer friktion.