Slutsats

Då har vi kommit fram till slutsatsen på denna recension. Det är ingen tvekan om att Microsoft skapat en mycket speciell mus. Sidewinder blandar väldigt många funktioner och lägger till några nya vilket har skapat en mycket mångsidig mus som främst passar spelentusiasten men även andra typer av användare. Sidewinder har även den första vettiga implementationen av att byta aktuell upplösning "on the fly". Den lilla lcd-displayen som visar upplösningen stör inte mycket alls och slocknar helt när man inte använder den.

Mjukvaran är enkel men mycket kraftfull och erbjuder allt från att ställa in vad knapparna skall göra till mycket avancerade makron, nästan så att man kan ifrågasätta om det verkligen är bra att tillåta användare att göra så avancerade makron. Intellipoint-programvaran har som de flesta andra musprogramvaror programspecifika inställningar men går steget längre när det gäller knappkonfigurationer med Keystroke-funktionen samt ett lite smartare precisionsverktyg med Precision Booster-funktionen. Programvaran som användes i recensionen är en förhandsversion så möjligen kommer vi få se ännu fler funktioner i framtiden.

Musen är dock inte helt utan skavanker. Först och främst har vi utseendet vilket nästan verkar föregå musens rykte. Det är självfallet subjektivt huruvida man gillar musens utseende men för vissa är utseendet viktigare än funktion och då är möjligen denna mus inte den rätta. Vi kan dock tala om att den är något snyggare i verkligheten än vad man ser på bilder.

Vad man gillar för storlek på möss är också individuellt. Vi stördes dock av att "baken" på musen var litet för stor vilket bidrog till att den kändes obekväm under en lång runda med spelet World of Warcraft. Genom att göra den litet mer sluttande och inte så hög kunde man ha ökat komforten.

Kortfattat gillar vi Sidewinder; den har alla funktioner man bör förvänta sig av en mus i denna prisklass. Ställbar vikt, lcd-display med dpi-värde, en makro-knapp, utbytbara fötter och en vettig programvara. Att den är litet för stor drar ner betyget något, annars skulle detta ha varit en fullträff!

Fördelar

  • Ställbar vikt

  • Utbytbara fötter

  • Makroknapp

  • Mycket kompetent programvara

  • Lcd-display med upplösning

  • Robust design

Nackdelar

  • Lite för stor

(Pris: Sidewinder kostar cirka 600 kronor)