Slutsats

Är man ute efter att överklocka för att få maximal minnesprestanda så bör man än så länge inte skaffa sig liknande minneskit. För de som verkligen behöver större minnesmängd är dock 4 GB en mycket god idé, eftersom man annars riskerar att få sämre prestanda då information i större utsträckning måste mellanlagras på hårddisken. Detta kan bli ett problem när man har många program igång samtidigt, eller om det är väldigt krävande applikationer.

Vid lite sämre minnesinställningar bör det gå att överklocka busshastigheten rätt mycket med dessa minnen, upp till 541 MHz borde gå med just de moduler vi testade. Detta är mer än vad övrig hårdvara normalt klarar av.

4 GB OCZ Reaper PC2 6400

Om man enbart jämför med olika 2 GB-moduler (tester som andra gjort) så imponerar faktiskt resultaten med dessa minnen. Frekvenserna ligger även i samma nivå som vad andra verkar få med samma moduler. De högsta frekvenserna nåddes dock med inställningarna 5-5-5-15 T2, så minnesprestandan är inte optimal vilket man än så länge inte kan förvänta sig med liknande minnen.

Ifall det är ett överklockningskit bestående av 2 x 2 GB-moduler man är ute efter så kan vi utan tvekan rekommendera dessa moduler. Att utse någon definitiv vinnare mellan 2 x 2 GB eller 4 x 1 GB blir dock svårare och förhoppningsvis något vi kan återkomma till ifall vi får tag på lämpliga minnen för en sådan jämförelse.

Fördelar

  • Nådde höga frekvenser med inställningarna 5-5-5-15

  • Bra kylning

Nackdelar

  • Än så länge verkar inte minnena finnas till försäljning i Sverige

Det gick inte att få tag på något pris i Sverige men i Tyskland så kostar denna modell runt 135 euro. Det kan motsvara drygt 1300 kr när den kommer till svenska butiker.