Slutsats

Föregångaren P35-DS4 har väckt ett stort intresse bland SweClockers läsare. Eftersom allt tyder på att det inte finns någon egentlig skillnad mellan EP35-DS4 och revision 2.1 av P35-DS4 om man uppdaterar BIOS går det troligtvis att få tag på detta kort billigare. Problemet är att vara säker på att få tag på den senaste revisionen, vilket inte är det lättaste att kontrollera före köp.

Gigabyte EP35-DS4

Gigabytes moderkort behöver verkligen inte skämmas när man jämför det med dyrare modeller. Våra resultat visar att modellen kan hålla jämna steg med betydligt dyrare varianter både när det gäller prestanda och överklockning, trots skillnaden i pris. Är man ute efter en plattform som ger maximal Crossfire-prestanda (två ATI-grafikkort) måste man dock välja ett annat moderkort på grund av att den andra PCI-E-platsen går ner till 4x när två grafikkort är installerade i datorsystemet.

Den dynamiska energisparfunktionen (DES) är intressant men fungerar inte vid överklockning, och kan dessutom påverka prestandan negativt. Det är svårt att uppskatta värdet av en sådan funktion. Ifall man håller sig från att aktivera inställningen "Throttling" kan man sänka effektförbrukningen utan större prestandaförlust. Skillnaden är inte dramatisk, men det är positivt att möjligheten finns.

Moderkortet har bara en nätverksanslutning, men är annars välutrustat. Ett plus i kanten är de två extra ESATA-anslutningarna via den separata konsollen. Med tanke på priset kan vi inte bli annat än imponerade av detta moderkort.

Fördelar

  • Mycket bra överklockningsresultat

  • Välutrustat

  • Funktioner för att sänka elförbrukningen

  • Prisvärd

Nackdelar

  • Inga märkbara

Gigabyte EP35-DS4 kostar cirka 1600 kronor inklusive moms.