Utsidan

Utsidan avslöjar en nattsvart låda med en något annorlunda finish. Färgen är nämligen lite spräcklig, vilket gör att damm inte syns lika tydligt som om den vore helt blank. Huvuddelen av datorlådan består av lackerad stålplåt, medan fronten till största delen utgörs av högglanspolerad plast. Frontpartiet är i sin tur dekorerat med en stålgaller i bikakemönster och en stansad logotyp.

På framsidan av chassiet syns även en liten LCD-display tillsammans en ratt. Kan detta vara en temperaturvisare och en manuell fläktkontroller?

När dörren öppnas möts vi av en gnistrande blank plastfront. Även täckluckorna för expansionsplatser är tillverkade av samma material. Längst ned döljer sig ett fläktgaller som kan ta luft rakt genom dörren, om än i något begränsad skala.

Just vid dörren stötte vi på det första problemet. Ett gäng kablar är i vägen och gör det svårt att stänga luckan, hur man än försöker. Det enda alternativet är att pilla in knippet med fingrarna varje gång dörren ska stängas. Ett måndagsexemplar eller dålig design? Döm själva.

Anslutningspanelen har plats för två USB, en Firewire och två ljudenheter. Kontakterna är placerade längs med den högra kanten i mitten av ovandelen. Detta är en något udda placering, som inte känns särskilt bekväm hur man än placerar datorlådan.

Den vänstra sidan täcks av ett stort plexiglasfönster som presenterar det som ska sitta inuti datorlådan, det vill säga all hårdvara. Rakt ovanför platserna för instickskort är en 120 mm-fläkt placerad. Plåten hålls på plats med hjälp av två tumskruvar.

Baksidan ser ut som många andra datorlådor i samma storlek, det vill säga nätaggregatet högst upp och en 120 mm-fläkt som utblås. Det finns dessutom skruvhål till mindre fläktar än så, även om de flesta föredrar de större modellerna. Fläktgallret är stansat i bikakemönster och det finns ett ventilationsgaller rakt ovanför instickskorten.

Sist men inte minst tar vi en titt på undersidan av datorlådan. Här är plåten stålgrå och helt olackerad. Chassiet står stabilt på fyra gummifötter, trots att hårdvara ännu inte monterats.

Nu när vi har granskat den yttre delen av chassiet är dags att ta en titt på insidan. Har Apevia några dolda hemligheter, eller har plexiglaset redan avslöjat konstruktionen?