Mediabox - Spela upp video

Denna spelare är ett bra exempel på hur viktig rätt version av firmware är. När vi fick enheten från Curanta Nordic skickade de med en nyare firmware. Den versionen var fortfarande några månader äldre än den i Popcorn Hour och det märktes. Vi hade till exempel stora problem att spela upp 1080p MKV-filer och XvidD-filmer hängde alltid spelaren när man stoppade dem. Precis innan vi blev klara med testet skickade Curanta Nordic över ytterligare en ny firmware, denna gång samma som finns på Popcorn Hour och plötsligt fungerade allting mycket bättre.

Vi får hoppas att när den slutgiltiga versionen av spelaren släpps så är Curanta Nordic lika alerta på att uppdatera firmware som Popcorn Hour är.

Uppspelning från intern och extern hårddisk

Av alla filer vi testade var det bara 1080p-klippet "Killer sample" som inte spelades upp perfekt. Det hackade en hel. Vi noterade att denna spelare verkar vara mer känslig för att man ställt in rätt uppdateringsfrekvens. Klipp som var kodade i ~24 bilder per sekund kändes väldigt ryckiga när spelaren var inställd på 30 Hz, något vi inte tänkte på när vi testade Popcorn Hour.

Uppspelning från Samba-utdelad mapp

NMT uppskattar att en SMB-utdelning klarar av att strömma material i runt 25 Mbps. Med tanke på att flera av våra filmer har en bitrate över detta förväntar vi inte oss att allt ska fungera.

Nu får vi även problem med m2ts-klippet Alaska - Spirit of the Wild som inte ens startar. Däremot fungerar fortfarande Landscape-klippet. I övrigt har vi inga problem med någon annan fil förutom då självklart "Killer sample.mkv".

Uppspelning från NFS-utdelad mapp

NMT uppskattar att en NFS-utdelning klarar av att strömma material i runt 33 Mbps vilket ska vara nog för de flesta av våra filer.

Vi får samma resultat som när vi använder en Samba-utdelning. Förutom Alaska - Spirit of the Wild och Killer sample spelas alla filer upp perfekt.

MyiHome

Server-programvaran MyiHome använder sig av http-protokollet för sin strömning och skall klara av att strömma i hastigheter upp till 42 Mbps.

MyiHome låter dig byta utseende så att du slipper allt det blåa, det har dock Popcorn Hour skrivet i sig men det är inget som hindrar dig att byta ut det till Mediabox eftersom det är uppbyggt av bilder, html- och css-filer.

Förutom ISO-filerna som inte stöds och alla 1080p mkv-filer (igen) så fungerar nu alla filer vi försöker spela, även de två m2ts-klippen.

Eftersom spelaren bygger på samma plattform som Popcorn Hour kan du använda samma mjukvara med den. Därför fungerar till exempel även Llink, GVB-PR och WizD även med denna spelare.

Bildkvalité

Bildkvalitén är riktigt bra även hos Mediabox MB-801s. Färgerna är klara och bilden är skarp och fin.