Insidan

När vi tar bort den vänstra sidoplåten ser vi ett upplägg som påminner om det hos Lian Li PC-B25. Hårddiskburen är placerad vinkelrätt mot chassits längdriktning vilket underlättar vid montering.

Bakom den högra sidoplåten ser vi att åtgärder har vidtagits för att förenkla kabeldragningen. I moderkortsplåten finns hål som kablage från nätaggregatet och andra komponenter kan dras igenom. Vi ser också två kabelklämmor som kan användas för att hålla kablaget på plats. Hårddiskar monteras också enklast från detta håll.

Här ser vi utrymmet för nätaggregatet överst i bild och nedanför detta den bakre 120-millimetersfläkten. Denna är utrustad med ett fläktgaller även på chassits insida vilket med fördel avlägsnas om ett bättre luftflöde önskas.

Strömförsörjningen till fläktarna är utrustad med både molex- och 3-pinskontakter.

Chassit har plats för totalt sex hårddiskar om vi räknar med den externa 3,5-tumsplatsen. Kablaget från de främre I/O-portarna är fastbuntat i taket med hjälp av en självhäftande kabelklämma.

Fläktarna är alla märkta "Lian Li" och är av samma typ som används i PC-B25.

Montering av optiska enheter sker helt utan verktyg. Istället används ett snabbfäste där två piggar av plast håller enheten på plats. Det går även att använda skruvar om en stabilare lös-ning önskas.

Moderkortsplåten går att avlägsna, vilket görs genom att man först skruvar ur två tumskruvar.

Plåten skjuts till vänster och viks sedan ut ur chassit.

Själva plåten är en gedigen konstruktion och känns föga förvånade mer stabil än den hos PC-P60 som är tillverkad av aluminium. Borttagbar moderkortsplåt är ett smart sätt att förenkla monteringen av moderkort. Det är dock viktigt att komma ihåg att större processorkylare kan ta i chassit när moderkortsplåten åter ska sättas tillbaka i chassit. Detta löses genom att helt enkelt montera moderkortet som vanligt utan att först avlägsna plåten.