Prestanda

Alla prestandaresultat har skett med en processorfrekvens på 3000 MHz, men ibland med olika busshastigheter. Även om det inte går att helt utesluta att ett av moderkorten är mer optimerat än det andra valde vi så identiska kort som möjligt (Gigabyte P35 DQ6 och P35T DQ6).

Meningen med prestandaresultaten är att visa vilka inställningar som ger bäst prestanda. Det är överklockningsresultaten som räknas allra mest.

I vårt tidigare test var det DDR2 som tog hem vinsten med 1066 MHz (4-4-4-12), denna gång är DDR3 lite bättre när vi kör i höga frekvenser och med relativt bra minnesinställningar.

I Windows Media Encoder är det ingen skillnad.

Här är det bara resultaten vid 800 MHz som hamnar lite efter, vilket visar att hög minnesfrekvens är viktigt när det gäller Intel-system.

Det mest givande testet är i vanlig ordning Winrar där minnesprestanda har stor betydelse. Nu är det DDR3 som presterar bäst men det är med största sannolikhet få program som man kan uppmäta någon större skillnad. Självklart finns det en del syntetiska minnestester där vi skulle se större variation, men dessa resultat brukar inte ha någon praktisk betydelse.

Slutligen ser vi att det kan bli en viss skillnad även i spel, men vissa resultatskillnader ligger inom felmarginalen.