Specifikation och förpackning

Egenskap

Värde

Typ

Fulltower

Formfaktor

ATX, Micro-ATX, E-ATX

Dimensioner (BxHxD)

220 x 560 x 580 mm

Vikt

12 kg

Material

Stål, aluminium, plast

5,25”-platser

4 st.

3,5”-platser

6 st. interna (1 st. extern)

Fläktplatser

5 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

2 st. 120 mm

Antal platser för expansionskort

7 st.

Anslutningar

2 st. USB 2.0, Firewire, ljud in och ut

Nätaggregat

Ej inkluderat

Pris i handeln

Cirka 1 600 kr

Zalman GS1000 klassar in som ett fulltower och är tillverkat i både stål, aluminium och plast. Chassit har plats för hela fem stycken 120-millimetersfläktar. Det vi dock frågar oss är varför Zalman valt att bara skicka med två utav dessa.

Enligt specifikationerna har chassit plats för sex stycken 3,5-tumsenheter. Dock är två utav 5,25-tumsplatserna utrustade med adaptrar vilket gör att det går att placera exempelvis hårddiskar även där. Zalman skickar dessutom med en adapter för att installera en diskettstation i en utav dessa 5,25-tumsplatser. GS1000 väger in på stadiga 12 kg.

Chassit levereras i en pappkartong i färg. På utsidan går att läsa om några av de funktioner som GS1000 har att erbjuda.

När vi öppnar upp kartongen ser vi att chassit är väl förpackat med frigolit och inneslutet i en plastpåse.

Zalman skickar med en stor, vit kartong som innehåller alla tillbehör som behövs. Vid leverans är denna kartong placerad inuti chassit.

I kartongen hittar vi följande från vänster till höger: ett par fötter till chassit, en manual, ett frontbleck för 5,25 till 3,5-tumsadaptern, en förlängningssladd för P4-kabeln samt en påse med skruvar och buntband. Manualen är utförlig och är tryckt på koreanska och engelska.