Utsidan

GS1000 har en stomme i stål samt sidoväggar och vissa detaljer i aluminium. Takpartiet, undersidan och större delen av frontpartiet är tillverkade utav plast. Längst upp på chassits frontparti har Zalman valt att placera startknappen. Värt att notera är att chassit helt saknar omstarts-knapp och lampa för hårddiskaktivitet.

Nedanför startknappen ser vi utrymmen för fyra stycken 5,25-tumsenheter och nedanför dessa två stycken luckor. Det är bakom dessa luckor som hårddiskarna placeras, mer om detta senare i recensionen.

Området runt startknappen lyser blått då datorn är igång.

Den vänstra sidoplåten saknar ventilationsöppningar. Nere i det främre hörnet har Zalman placerat sin logotyp.

Den högra sidoplåten är identisk med den vänstra med skillnaden att den är spegelvänd.

Sidoplåtarna är utrustade med varsitt handtag som underlättar då de ska avlägsnas. Handtagen är tillverkade i plast. Varje sidoplåt hålls på plats av två fjädrande tumskruvar.

När vi fortsätter till chassits baksida ser vi att Zalman valt att placera nätaggregatet under moderkortet. Därav förlängningssladden till P4-kontakten. Vi ser också två stycken öppningar för vattenkylning, detta är något som har blivit mer regel än undantag på sista tiden. Fläktgallret till den bakre fläkten är stansat direkt ur plåten vilket inte är den bästa lösningen för att uppnå ett så bra luftflöde som möjligt.

Längst upp på taket ser vi den bakre delen på takets ventilationsöppning. Luften från fläkten i taket kan även ta en väg ut på sidorna och framåt.

Nätaggregatet fästs i en monteringsplåt som sedan skruvas fast i chassit. Överst på monteringsplåten ser vi ett litet handtag som kan användas för att dra ut nätaggregatet ur chassit.