Utsidan

I Cooler Masters marknadsföring har utöver ett gott luftflöde också nämnts chassits robusthet. Chassit ger också ett gediget intryck vid första anblick. Större delen av 932 HAF är tillverkad av stålplåt. Endast frontpartiet och vissa detaljer är av plast.

Precis som bilden visar är frontblecken som täcker utrymmena för 5,25-tumsenheterna perforerade. Ur kylningssynpunkt är detta bra men desto mindre bra för ljudnivån då mycket ljud kan smita ut här. Nedanför 5,25-tumsutrymmena hittar vi den främre fläkten, eller rättare sagt "fläktgallret" som täcker densamma.

Längst upp på frontpartiet hittar vi de främre I/O-portarna. Här har Cooler Master inte snålat utan erbjuder hela fyra stycken USB 2.0-portar, en Firewire-port, in- och utgångar för ljud samt E-SATA. Längst till höger ser vi ljusdioder för power on samt hårddiskaktivitet. Observera att området täcks utav skyddsplast vid leverans.

Här hittar vi en väldigt trevlig nyhet, nämligen möjligheten att plocka bort frontblecken för 5,25-tumsutrymmena utan att öppna chassit och utan att plocka bort frontpartiet. Med ett enkelt handgrepp lossas valfritt frontbleck. Den vänstra sidoplåten måste dock fortfarande öppnas för att fästa en 5,25-tumsenhet.

På den vänstra sidoplåten har Cooler Master placerat en 230-millimetersfläkt bakom ett perforerat område. Ovanför detta område hittar vi ett rektangulärt fönster i plexiglas. Fönstret har ett snedställt rutmönster i grått och täcks utav skyddsplast vid leverans. Tillverkaren har också valt att skriva dit "HAF" lite diskret på sidoplåten. Under denna text hittar vi ytterligare en ventilationsöppning.

Den högras sidoplåten saknar fönster och fläkt men är utrustad med en ventilationsöppning nere i främre hörnet av chassit – precis som på den vänstra sidoplåten. Den högra sidoplåten har också ett mönster pressat ur plåten, en bild säger mer än tusen ord här.

När vi rör oss vidare till chassits baksida ser vi att det finns två platser att montera nätaggregat i. Den övre platsen är vid leverans täckt utav en täckplåt som är utrustad med öppningar för vattenkylning. Denna plåt går det alltså att skruva loss och sätta i den nedre platsen om detta önskas. Vi ser också den bakre fläkten som är på 140 millimeter. Observera även de extra skruvhålen som möjliggör montering av en 120-millimetersfläkt här. Fläkten täcks utav ett fläktgaller stansat direkt ur plåten.