Prestanda: Crossfire

Eftersom vi ursprungligen tänkt oss att testa med upp till fyra grafikkort i Crossfire så valde vi Radeon HD 4850 för detta. Tyvärr fick vi inte detta att fungera vilket gör att endast ett grafikkort respektive två i Crossfire finns med i diagrammen. Då processorn lätt kan vara en flaskhals i Crossfire använde vi oss av Phenom X4 9950 BE överklockad till 3000 MHz.

Vi valde att inte ha med Gigabytes 780G-kort här då vi fick mycket konstiga värden i Crossfire. Kortet stödjer inte Phenom X4 9950 överhuvudtaget så det kan bero på det. Risken är även att moderkortet tar skada med en sådan processor då komponenterna som svarar för strömförsörjningen kanske inte klarar av belastningen.

Foxconn är lite bättre både med ett respektive två grafikkort i Call of Duty 4.

Med två grafikkort är Asus lite bättre i Company of Heroes. Vi gjorde vårt bästa för att köra om testerna flera gånger för att få bra medelvärden av de olika resultaten. Det finns skillnader men det går inte att utse något av korten som det allra bästa här även om Foxconn kanske ligger lite bättre till då Asus hamnade efter även med ett grafikkort i Call of Duty 4.

Effektförbrukningen under belastning (Company of Heroes) är likvärdig hos de båda 790FX-korten men vid låg belastning får Foxconn bäst värden.