Ljudnivå

Ljudnivån uppmättes från fyra punkter – rakt framifrån, rakt bakifrån samt rakt ut från chassits vänstra respektive högra sidoplåt. Avståndet från chassit och ljudmätarens mikrofon var 20 centimeter.

Bakgrundsljudet i rummet var 33 dBA, en normal konversation sker ofta på mellan 50 och 70 dBA. Att tänka på är att decibelskalan inte är linjär utan logaritmisk. Det betyder alltså att 60 dBA inte är dubbelt så kraftigt som 30 dBA. Som referens har vi använt oss av Ikonik Zaria A20 SIM som vi nyligen recenserade.

Med "Låg fläkthastighet" menas att fläktarna är inställda på lägsta möjliga hastighet. Det innebär att de två bakre 120-millimetersfläktarna och 200-millimetersfläkten var inställda på "Low". Enligt manualen motsvarar detta en rotationshastighet på 1 200 varv per minut för 120-millimetersfläktarna respektive 200 varv per minut för 200-millimetersfläkten. Hastigheten hos de främre fläktarna regleras steglöst. Även här motsvarar den lägsta hastigheten 1 200 varv per minut.

Rakt framifrån är ljudnivån något högre från Twelve Hundred, skillnaden är dock marginell. Rakt bakifrån uppvisar båda chassina liknande ljudnivåer. Från vänster sidoplåt uppmättes ett högre värde från Ikonik Zaria A20 än från Twelve Hundred. Båda chassina har en delvis perforerad sidoplåt men chassit från Ikonik släpper uppenbarligen ut mer ljud.

På motsvarande sätt ställs fläktarna in på högsta hastighet. Detta innebär en rotationshastighet på 2 000 varv per minut för 120-millimetersfläktarna och 1 000 varv per minut för 200-millimetersfläkten. Föga förvånande uppvisar Twelve Hundred då en högre ljudnivå från chassits framsida. I övrigt är skillnaderna ytterst marginella.

Det är självklart svårt att skapa sig en uppfattning om hur mycket 44 dBA eller 59 dBA från en chassifläkt är. Generellt har båda kombattanterna en helt acceptabel ljudnivå då fläktarna roterar med en låg hastighet. När fläktarna roterar med maximal hastighet rör sig ljudnivån mot jetmotor (inte bokstavligt talat) och det finns säkert ingen av SweClockers läsare som skulle acceptera att spela eller för den delen arbeta i den ljudnivån. Detta är undertecknads högst subjektiva åsikt.

Vi kunde inte höra några störande ljud orsakade av vibrationer i chassit. Hårddisken satt ordentligt på plats med skruvar och plastpluggar.