Point of View Geforce GTX 260 Premium

Egenskap

Värde

Klockfrekvens (GPU)

576 MHz

Minnesfrekvens

1 998 MHz

Shaderfrekvens

1 242 MHz

Minnesbuss

448 bitar

Minnesmängd

896 MB GDDR3 (1,0 ns)

Förenade shaders

216 shaderprocessorer

Pris till slutkund (cirka)

Okänt, bör ligga på 2 800–3 000 kr

Nvidia forsätter med sin taktik att förvirra sina kunder. Sedan tidigare finns det redan en GTX 260-GPU. Den har dock endast 192 shaderprocessorer jämfört med de 216 shaderprocessorer den nya GTX 260 GPU:n har. Så om du idag går ut och köper ett GTX 260-kort finns risken att du får den gamla varianten istället för den nya. Till Nvidias försvar skall sägas att de inte längre kommer att sälja GTX 260 vilket innebär att de snabbt kommer att fasas ut och ersättas med grafikkort med den nya GPU:n.

Point of View Geforce GTX 260 Premium ser ut som vilket Geforce GTX-kort som helst. Det använder sig av Nvidias referensdesign och det enda som säger oss vem som gjort kortet är ett stort klistermärke med en logga och ett stort fult troll. Vi undrar vem som har kommit på iden att sätta fula mytiska figurer på grafikkort.

Tillsammans med kortet får vi följande tillbehör:

  • DVI-till-HDMI-adapter

  • DVI-till-VGA-adapter

  • Ljudkabel

  • Komponent ut-kabel

  • Molex-till-PCI-Express-adapter

  • Far Cry 2

  • Brothers in Arms: Hells Highway

Japp, ni läste rätt. Point of View skickar för närvarande med dessa två nya spel. Inte nog med att de är nya, de är faktiskt riktigt bra båda två.

Point of View Geforce GTX 260 Premium behöver ström från två stycken PCI-Express-kablar. Bredvid strömkontakterna hittar vi också ljudkontakten som används om man vill få ut ljud över HDMI. Till skillnad från på AMD:s kort, måste vi koppla ljudkortet/moderkortet till grafikkortet via en extra kabel för att få flerkanalsljud via HDMI.

SLI-kontakten göms bakom ett gummiskydd.