Fallout 3, Dead Space

Fallout 3 är en efterlängtad RPG-titel som utspelar sig i det postapokalyptiska USA. Det är väldigt snyggt med många häftiga grafiska effekter. Tyvärr saknar spelet en testfunktion och vi använder oss därför av programmet Fraps för att få fram medelvärdet för bilduppdateringen.

Nvidia gav oss en sparad spelomgång på fil som lät oss hoppa längre in i spelet för testet. Segmentet vi testade var en runda i en sönderbombad stad, komplett med fiender som skjuter på oss, något som genererar häftiga grafiska effekter, samt en stor explosion på slutet. Vi slog på "God Mode" för att kunna springa runt utan att dö och därför enkelt återupprepa samma runda om och om igen.

Vi valde att ställa in 4x anti-aliasing och 16x anisotropisk filtering. Resten av inställningarna var inställda på maximum.

Förvånande nog presterade vårt HD4870 1 GB något sämre än sin "lillebror", HD4870 512 MB. Båda korten fick se sig slagna av GTX 260 216 Core. Men vad händer med HD4870 X2?

Dead Space

Dead Space är ett nytt skräckspel från Electronic Arts som utspelar sig på ett rymdskepp. Tyvärr saknar spelet en testfunktion och vi använder oss därför av programmet Fraps för att få fram medelvärdet för bilduppdateringen.

Nvidia gav oss en sparad spelomgång på fil som lät oss hoppa in längre in i spelet för testet. Segmentet vi testade var en runda i ett av områdena i skeppet utan fiender. Segmentet kommer från det första kapitlet. Enligt Nvidia är detta det område som kräver mest av GPU:n men vi hade gärna även sett några fiender.

Alla inställningar var satta till maximum.

Det ska sägas att inget av korten egentligen har några problem med Dead Space. Det är däremot uppenbart att de två Nvidia-korten klarar sig mycket bättre än AMD-korten. Vid 1 920 × 1 200 så klarar till exempel GTX 260 216 Core 31 procent fler bilder per sekund än HD4870 1 GB. Men vi frågar oss återigen vad som är problemet med vårt Palit HD4870X2?