Grid, Devil May Cry 4, strömförbrukning

Grid är ett spel som har fem–sex månader på nacken. Det är trots detta ett väldigt snyggt spel med många häftiga effekter. Tyvärr saknar spelet en testfunktion och vi använder oss därför av programmet Fraps för att få fram medelvärdet för bilduppdateringen.

För att testa spelet valde vi att köra ett varv runt Okutama-banan med en amerikansk muskelbil. Alla inställningar var satta till maximum.

Intressant nog är Grid ett spel som inte presterar bättre med den nya GTX 260 216 Core. Vid 1 920 × 1 200 är det istället HD4870 1 GB som klarar av 20 procent fler bilder per sekund än GTX 260 216 Core.

Devil May Cry 4

Devil May Cry 4 är ett actionspel där man springer runt med sitt stora svärd och tar livet av massor av udda fiender (behöver jag säga att det kommer från Japan?). Spelet är riktigt snyggt och har många snygga grafiska effekter. Det har en inbyggd testfunktion som kör igenom fyra stycken sekvenser från spelet. Vi valde att ta ut resultatet från sekvens 2.

Alla inställningar var satta till maximum.

Även i Devil May Cry 4 klarar AMD-korten av att hålla stången mot de två Nvidia-korten. Detta är också ett av de få spel vi testat där HD4870X2 verkligen presterar bra jämfört med de andra korten.

Strömförbrukning

Naturligtvis ville vi också se hur mycket ström som respektive kort drog. Vi mätte förbrukningen vid väggen vilket innebär att det är hela systemets förbrukning som mäts (exklusive skärmen).

Låg belastning innebär att datorn stått overksam vid Windows-skrivbordet i 1 timme. Hög belastning är en körning av GPU-testerna i 3DMark Vantage med Xtreme-inställningen.

Vid hög belastning är det inte så stor skillnad mellan GTX 260 216 Core och HD4870 1 GB. Tittar vi däremot på förbrukningen vid låg belastning klarar sig GTX 260 216 Core bättre.