Slutsats

CM Storm Sniper känns som en utveckling i rätt riktning från 932 HAF. Även om det inte finns något uttalat släktskap mellan modellerna är det svårt att inte se likheterna. Sniper säljs ju inte under märket Cooler Master utan har hamnat under det nya varumärket CM Storms tak. Inriktningen här ligger som bekant på gaming. Vad skiljer då Sniper från andra chassin som också riktar sig mot den spelande massan?

För det första kan den nya finessen Stormguard nämnas. Konceptet är löjligt enkelt och låter användaren låsa fast sina sladdförsedda tillbehör i chassit – smidigt på exempelvis större LAN-evenemang. Sniper erbjuder även en väl tilltagen I/O-panel med många anslutningsmöjligheter. Det vi saknade på 932 HAF har nu hittat fram till Sniper – fläktstyrning.

Fläktparken består vid leverans av tre fläktar som utan några problem klarar av att hålla komponenterna på en behaglig temperatur. Om ytterligare kylning behövs finns det möjlighet att installera fler fläktar, som även de kan styras med reglaget på framsidan av chassit. Om fläktar inte är tillräckligt är Sniper även väl förberett för vattenkylning. Ljudnivån är klart godkänd när fläktarna roterar i den lägsta hastigheten. Även när vi skruvar upp dem i maximal hastighet kommer Sniper inte nära motsvarande ljudnivå för Antec Twelve Hundred.

I övrigt erbjuder chassit det vi kan förvänta oss från ett entusiastchassi idag. Detta innebär verktygsfri montering av de flesta komponenter, gummiupphängda hårddiskar och dammfilter. Möjligheten att lätt komma åt baksidan på moderkortet är också ett plus. Byggkvaliteten hos Sniper är god, även om många delar av chassit är tillverkade av plast. I vanlig ordning måste vi dock ge en tistel till det onödiga fläktgallret som påträffades framför den främre 200-millimetersfläkten.

Sammanfattningsvis kan sägas att CM Storm Sniper är ett välbyggt chassi med goda kylningsmöjligheter, bra anslutningsmöjligheter och även en skvätt innovation. CM Storm Sniper kommer ge konkurrenterna på marknaden en hård match. Förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge innan Cooler Master har nya modeller att visa upp under det nya märket CM Storm.

Fördelar

  • God kvalitet

  • Gedigen konstruktion

  • God kylning

  • Möjligt att låsa fast kablage

  • Bra utbud av främre I/O-portar

Nackdelar

  • Ett onödigt fläktgaller

Pris: Cirka 1 600 kr