Crysis Warhead, Unreal Tournament 3

Om det är något spel som aldrig kan få nog med prestanda är det Crysis Warhead. Att ens tänka tanken att spela det i upplösningar över 1 920 × 1 200 ses nog som galenskap av många.

Vi kör här spelet i två upplösningar, där bägge är inställda på "Very High" (Enthusiast). Kantutjämningen har minskats något i den högre upplösningen då den är på tok för krävande för mer.

I den höga upplösningen kan vi snabbt konstatera att spelet är så gott som ospelbart på samtliga konfigurationer. Nvidia har ett fast grepp om toppen och ligger mer än 10 FPS framför närmaste AMD-kort. Crysis Warhead verkar inte vara någon vidare bra kompis till Crossfire X när mer än två grafikprocessorer används.

En liten överraskning kan här synas lite längre ner i fältet där HD 4870 X2 faktiskt presterar något bättre än sin ärkerival GTX 295.

Den lägre upplösningen snurrar på bra med GTX 295 i SLI, med ett fåtal resor ner under 30 fps. Att de dubbla HD 4870-korten lyckas kliva förbi AMD:s samtliga kort stärker det intryck vi fick i den högre upplösningen, att allt inte står rätt till i förhållandet mellan Crossfire X och Crysis.

Unreal Tournament 3

Epics senaste medlem av Unreal Tournament-serien får representera företagets omåttligt populära grafikmotor Unreal Engine 3 i dagens test.

Båda upplösningarna utsätts här för generösa mängder kantutjämning och anisotropic filtering samt detaljnivåer uppskruvade till max.

Nvidia tar ledningen i den höga upplösningen med GTX 295 strax före de tre GTX 285-korten. AMD hänger även på bra med HD 4870 X2 i Crossfire. Det är inga större problem för någon av kortkonfigurationerna, utom singelkorten GTX 285 och HD 4870, att hantera spelet i den här upplösningen.

När upplösningen sänks får korten sträcka lite på benen och här är det AMD som springer upp på förstaplatsen. Unreal Engine 3 skalar som synes väldigt bra tillsammans med flera grafikkort. Håller man sig till upplösningar kring 1 920 × 1 200 pixlar klarar man sig utan problem med ett enstaka HD 4870 i Unreal Tournament 3.