Patriot Warp V2

Egenskap

Värde

Kapacitet

64 GB

Gränssnitt

SATA-II

Typ av flashminne

MLC

Storlek

2,5 tum

Vikt

91 gram

MTBF

1 500 000 timmar

Pris (ca)

2 100 kr

Minnestillverkaren Patriot har funnits sedan 1985, men har varit relativt anonym i Sverige fram till när de för ett par år sedan fick en ordentlig distributionskanal i landet. Företaget har mest varit känt för sina entusiastinriktade minnesmoduler men har nu alltså valt att ge sig in på SSD-marknaden med en serie enheter som bär namnet Warp.

Den Warp-modell som vi tittar på idag har en kapacitet på 64 GB. Enheten är innesluten i ett metallchassi vars textur närmast påminner om ett dåligt pulverlackerat chassi. På klistermärket kan man se att det rör sig om version 2 av denna enhet. Den ursprungliga Warp-serien hade enligt uppgift stora problem med sin lagringskontroller och ersattes därför illa kvickt.

Undersidan av enheten har inga direkta överraskningar att erbjuda. Precis som merparten av SSD-enheterna på marknaden rör det sig om en 2,5-tumsmodell. De båda garantisigillen hindrar inte oss på SweClockers från att ta en titt på vad som döljer sig inuti skalet.

Med skalet borttaget möts vi av åtta stycken NAND-minneskretsar från Samsung på 8 GB vardera. En närmare titt på lagringskontrollern visar att det rör sig om Jmicrons JMF602B som är mycket vanlig på SSD-enheter i den här prisklassen. Den tidigare versionen av denna krets har fått ta emot svidande kritik på grund av frysningar och dålig prestanda vid skrivning av små filer. JMF602B ska enligt företaget ha löst en del av dessa problem.

På undersidan av kretskortet är det väldigt glest med komponenter. Warp-serien finns i storlekar upp till 128 GB, vilket förklarar de tomma minnesplatserna.