Futuremark PCMark Vantage

Testerna inleds med resultat från PCMark Vantage. Det handlar här om HDD-delen av testsviten, som testar åtta olika scenarion i Windows Vista.

I den första delen letas det efter spyware med hjälp av Microsofts Windows Defender. Intels X25-M tar direkt en ordentlig ledning. Apex lägger sig på en andra plats framför de resterande Jmicron-baserade enheterna. Testets enda hårddisk lämnas långt ner i fältet.

Laddningstider i spel simuleras genom företaget Remedys kommande spel Alan Wake. X25-M ligger ännu en gång först men denna gång med Apex hack i häl. De andra deltagarna ligger väldigt nära varandra och kör utan problem förbi Western Digitals prestandahårddisk.

Det tredje delmomentet importerar bilder till Vistas fotogalleri. Ännu en vinst för Intels enhet, men denna gång ligger resten av fältet närmare än tidigare med OCZ Apex i täten.

Programmet simulerar här en uppstart av Vista. Observera att det fortfarande handlar om megabyte per sekund och inte antal sekunder. X25-M piskar motståndet rejält i detta test. Med en viss avvikelse från Apex ligger de Jmicron-baserade enheterna ännu en gång väldigt jämnt ihop.

En jordskredsseger för Intel uppvisas när det ska videoredigeras med hjälp av Windows Movie Maker. Velociraptor-disken lyckas här ta sig förbi de andra SSD-enheterna med en duktig marginal.

När det spelas in och spelas upp video i Windows Media Center kan Velociraptor snudda vid resultaten uppvisade av Intels SSD-enhet. Längre ner i fältet hittar vi resten av enheterna med Apex i ledningen.

Import av musik i Windows Media Player verkar falla Intel i smaken. De lämnar här konkurrenterna långt bakom. Apex verkar inte kunna dra nytta av sin RAID 0-konfiguration utan hamnar längst bak av SSD-enheterna.

Att starta flera program samtidigt är ett jobb som SSD-enheter oftast gör väldigt mycket bättre än traditionella mekaniska hårddiskar. Intel bevisar detta genom att fullständigt utplåna resten av deltagarna i detta test. Velociraptor-disken får här ordentligt med stryk av SSD-lägret.

När dammet har lagt sig kan Intel med gott samvete se sig som vinnare av Futuremarks testsvit. OCZ ligger något bättre till än sina SSD-konkurrenter och Velociraptor-disken får nöja sig med en sista plats.