Överklockning och strömförbrukning

Efter de väldigt jämna prestandatesterna går vi vidare till det som Rampage II Gene är byggt för, nämligen överklockning.

Vi använder oss av en Core i7 920 som har en ursprunglig klockfrekvens på 2,66 GHz. Detta är samma exemplar som användes i vår överklockningsguide och den gången lyckades vi precis missa 4 GHz-gränsen med en maximal klockfrekvens på 3980 MHz. Frågan var om Rampage II Gene skulle kunna ta oss högre än vad som redan åstadkommits.

Ännu en gång var 3980 MHz den högsta helt stabila klockfrekvens vi lyckades uppnå. Det får helt enkelt konstateras att vår i7 920 har nått sin topp vid denna frekvens. Att nå detta resultat var dock inga som helst problem för Rampage II Gene.

Strömförbrukning

De olika systemens strömförbrukning mättes vid belastning under en körning av 3DMark Vantage. Processorns strömsparfunktioner var aktiverade inför dessa mätningar.

Rampage II Gene ligger strax under de andra X58-baserade korten när det gäller strömförbrukning. Skillnaden är ännu en gång väldigt liten mellan korten med undantag för P6T6 WS Revolution.