Slutsats

Rampage II Gene har lämnat ett väldigt positivt intryck på oss. I en värld där mATX-moderkort har varit synonymt med kompromisser och saknade finesser vågar Asus här verkligen satsa på att ta med så mycket som möjligt från sina fullstora kort till ett mindre format. Trots dess mindre storlek finns stora expansionsmöjligheter och stöd för både SLI och Crossfire, vilket är något som väldigt sällan skådas på kort i den här storleken.

Med överklockare som inriktad målgrupp var kortets BIOS en absolut fröjd att arbeta i. I stort sett alla funktioner och inställningar kändes igen från det större Rampage II Extreme och det var inga som helst problem att ännu en gång få upp vår i7 920 i dess maximala klockfrekvens.

Rampage II Gene är inte det billigaste X58-kortet på marknaden men med tanke på att det rör sig om en produkt där inga kompromisser har gjorts sett till storleken anser vi att prislappen är rättfärdigad. Är man intresserad av att bygga en högpresterande Core i7-baserad dator, men kanske inte har plats för ett fullstort chassi alternativt släpar runt systemet på diverse LAN-evenemang, kan vi inte annat än rekommendera detta moderkort.

Fördelar

  • Bra layout sett till storleken

  • Stöd för SLI/Crossfire

  • Presterar likvärdigt med fullstora konkurrenter

  • Extremt bra inställningsmöjligheter

Nackdelar

  • Inga nämnvärda