Test: World in Conflict, Far Cry 2

Det svenska RTS-spelet World in Conflict har länge varit en del av vår serie tester tack vare dess grafiska ambitioner och hårda krav på komponenter. Vi kör som vanligt i detaljinställningen "Very High" vilket även innebär 4x AA och 4x AF.

Radeon HD 4770 lyckas nätt och jämnt ta sig förbi Geforce 9800 GT i den högre upplösningen medan resultaten är jämnare i den lägre. Traditionellt sett har dock World in Conflict alltid fungerat bättre på Nvidias grafikkort.

När det gäller Crossfire får vi än en gång prov på att 4770 skalar väldigt bra med dubbla grafikkort. Det är inte långt ifrån en fördubbling av prestandan.

Far Cry 2

Många anser att Crysis är den andliga uppföljaren till det omtyckta Far Cry, men det var i slutändan Ubisoft som fick göra jobbet med Far Cry 2. Stora öppna miljöer och flitigt användande av DX10-grafik gör detta spel till en bra måttsticka. För att inte sänka grafikkorten helt och hållet valde vi att lätta på detaljinställningarna till "Very High" och sänka kantutjämningen till 2x AA.

I upplösningen 1920x1200 pixlar händer det saker. Tre av grafikkorten, inklusive HD 4770, hamnar på närmast identiska siffror samtidigt som 9800 GT lämnas en bit bakom. I den lägre upplösningen lyckas till och med HD 4770 ta sig förbi det dyrare HD 4850.