Slutsats

Shuttle SX58H7 är ett SFF barebone-chassi för den mer kräsna entusiasten som fortfarande har vissa utrymmeskrav. Tack vare en väl tilltagen nätdel och kylanordning kan en kraftfull Core i7-processor tillsammans med ett högt presterande grafikkort kombineras till ett riktigt kraftpaket som dessutom är behändigt att transportera. Enligt våra prestandatester presterade även systemet i linje med ett ordinarie Core i7-baserat bygge.

Trots sin lilla storlek var installationen väldigt enkel att genomföra, vilket underlättades av den ordentliga manualen. Vi hade dock gärna sett någon bättre lösning för monteringen av hårddiskarna. Visserligen är det väldigt begränsat med plats, men kombinationen av hårddiskvibrationer och aluminium är inte en sång för öronen.

Systemets överklockningspotential visade sig vara över förväntan, men begränsades ändå i slutändan av kylarens oförmåga att hantera den stigande värmeutvecklingen. Vid lättare överklockning är den dock tillräcklig.

Det som kan få många att rygga tillbaka är dock det höga priset. För det rekommenderade priset 6 500 kr är det svårt att motivera ett köp av SX58H7 om man inte verkligen är i behov av den mindre storleken.

Fördelar

  • Hög prestanda i litet format

  • Bra överklockare

  • Relativt låg ljudnivå

Nackdelar

  • Priset

  • Hårddiskmonteringen

Cirkapris: 6 500 kr
Bästa pris: