Montering

Corsair har valt att blanda verktygslös montering med mer traditionellt skruvande. Optiska enheterna och de nedre hårddiskplatserna har verktygslösa plastfästen, hotswap-diskarna och expansionskorten sitter fast med skruvar.

Moderkortet skruvas enkelt fast på förmonterade distanser. Det finns gott om plats åt alla håll vilket underlättar monteringen.

SweClockers testmoderkort tillhör skaran som inte fungerar med nuvarande hål i moderkortsplåten. Som tidigare nämnt är detta problem åtgärdat för den chassirevision som kommer till butikerna och inverkar därför inte negativt på vår bedömning.

Nätagget monteras i chassits botten med fläkten riktad neråt. SweClockers Xigmatek-aggregat har en ovanligt formad 220 V-kontakt som hamnar under chassikanten och böjer ut denna vilket försvårar monteringen avsevärt.

Problemet bedömdes som såpass allvarligt att vi kontaktade Corsair för mer information. Enligt företaget är det första gången de ser felet i fråga trots test med nätaggregat från flera tillverkare, något som kan förklaras med Xigmatek-aggets ovanligt breda kontakt. SweClockers bedömning är att problemet endast påverkar mycket få personer med väldigt specifika nätaggregatsmodeller.

Hårddisken monteras i en av vaggorna för hotswap-platserna. Vaggan dras ut ur chassit med ett enkelt handgrepp, disken läggs i och hålls på plats av fyra skruvar. Disken sitter mycket stadigt och konstruktionen upplevs som gedigen.

Vaggan och disken skjuts på plats från fronten och låses i position med armen. Den sista centimetern kräver ett försiktigt tryck då diskens SATA- och strömkontakter ska tryckas in i chassits motsvarigheter. Diskarna sitter stumt i chassit utan någon mellanliggande gummiupphängning.

Strömförsörjning till diskarna sköts via en medföljande specialkabel. Avståndet mellan kontakterna gör att den passar perfekt utan massa onödig sladd att gömma undan. Datakabeln för hårddisken ansluts till kretskortets baksida.

Den optiska enheten låses på plats med en verktygslös spärr. Enheten sitter stadigt och spärren går enkelt att både fästa och lossa. Täckplåten tas bort genom att chassits front avlägsnas med ett enkelt handgrepp.

Då nätagget är placerat botten blir avståndet till moderkortets topp där 4p/8p-kontakten oftast sitter långt. Corsair skickar därför med en förlängning som enkelt ansluts till nätaggets kabel.

Kablarna för knappar och indikatorlampor har inte de vanliga färgkoderna utan är svarta. Corsair har istället specificerat postiv och negativ ledare direkt på kontakten där det behövs.

Med alla delar monterade och kablarna hjälpligt undangömda ger chassit ett väldigt stilrent och luftigt intryck. Corsairs drag att göra allt svart i kombination med det svarta moderkortet och lika svarta grafikkortet gör att allt smälter in bra.

Då chassisidan monteras syns delarna tydligt genom plexifönstret. Den stilrena insidan gör att fönstret inte alls känns överdrivet vilket kan inträffa med mer gamerinriktade chassin.