OCZ Vertex

Egenskap

Värde

Kapacitet

120 GB

Gränssnitt

SATA-II

Typ av flashminne

MLC

Lagringskontroller

Indilinx

Storlek

2,5 tum

MTBF

1 500 000 timmar

Pris (ca)

3 600 kr

Välkända OCZ har under det senaste året storsatsat på SSD-lagring och intagit något av en ledande roll inom området, åtminstone sett till antalet modeller på marknaden. Tack vare ett nära samarbete med Indilinx är företaget dessutom snabba med nya firmwareuppdateringar.

Vertex-serien levereras i storlekar från 40 ända upp till 250 GB. Modellen vi testar landar i mitten på 120 GB. Utseendemässigt påminner serien om det vi såg tidigare med Corsair X128, och det är inte helt otroligt att dessa tillverkas i samma fabriker. De senaste modellerna har dock ingen säkerhetsbygel för uppdatering av firmware.

Sedan någon vecka tillbaka har Vertex-serien fullt stöd för det omtalade TRIM-kommandot i Windows 7. Detta är något som OCZ i stort sett är ensamma om och helt klart ett plus i kanten.

Tråkigt nog är vårat exemplar begagnat och de tidigare testarna har lyckats vrida sönder skruvarna vilket gjorde det omöjligt att få upp skalet utan att krossa höljet. Vi vet dock sedan innan att Vertex baseras på Indilinx Barefoot, har cacheminne från Elpida och minneskretsar (MLC) från Samsung.