Montering

Nätaggregatet förs på plats inifrån chassit och fästs därefter med fyra skruvar. Observera stödskenan som ligger an mot nätaggregatets bakkant.

Den optiska enheten, i det här fallet en DVD-läsare förs på plats från chassits framsida. Enheten låses automatiskt i läge med hjälp av fjädrande plastpiggar. Låsanordningen fungerar bra och DVD-läsaren sitter ordentligt på plats.

För att hårddisken ska kunna monteras i släden måste först en plastbit med två piggar avlägsnas på vardera sida. Hårddisken förs sedan på plats i släden och plastbitarna sätts tillbaka. Plastpiggarna löper genom gummibussningar i släden vilket har till funktion att reducera vibrationer från hårddisken.

När hårddisken är på plats i släden skjuts den på plats i hårddiskburen. Både hårddisk och släde sitter ordentligt på plats och glappar inte mot buren.

Att montera moderkortet var en enkel historia, den så kallade P4-kontakten som på vårat moderkort sitter gömd bakom processorkylaren har aldrig varit så lättåtkomlig.

Som vi tidigare nämnt används snabbfästen i form av små plastklamrar för att fästa expansionskort. Det vi kan säga är att de fungerar i det avseendet att det trycker ner grafikkortet i sin slot men att det inte sitter fast i "sidled". Det vill säga att det går att vicka på kortet 3-4 mm. Den här lösningen fungerar alltså väldigt dåligt, det är därför en bättre lösning att använda en skruv vilket också är möjligt.

Så här såg testsystemet ut då all hårdvara var monterad. Här frågar vi oss om det inte hade varit en bra idé att göra det möjligt att montera hårddiskar åt andra hållet. Det vill säga med kontakterna pekande åt motsatt håll – åtminstone ur kabeldragningssynpunkt.

Det gick bra att dra även tjockare kablage bakom moderkortsplåten. På vissa chassin har tillverkaren varit varit väl snål med utrymmet, vilket ej är fallet med Cougar 98R9.

För er som har suttit hela recensionen och funderat på hur det ser ut när lysdioderna runt start- och omstartsknappen lyser kommer här en bild.