Montering

Fractal har valt att inte förmontera distanser, men det är inte svårt att göra det på egen hand. Efter det glider moderkortet enkelt på plats med gott om utrymme åt alla håll.

Nätaggregatet monteras i botten och hålls fast av fyra svartlackerade skruvar. Passningen är inga problem, skam vore väl annat med nätaggregat och chassi från samma tillverkare.

Hårddiskarna monteras i ljuddämpade vaggor. Kontakterna hamnar mot chassits baksida vilket underlättar snygg kabeldragning men försvårar montering.

Disken hålls fast från undersidan med fyra skruvar. Systemet medger att 2,5 tum stora enheter, till exempel SSD-diskar, kan monteras direkt utan något specialfäste.

Vaggan skjuts in i hållaren och snäpper fast. Systemet känns mycket gediget och fungerar utan vibrationer eller skrammel.

Grafikkortet hålls på plats av tumskruvar vilket underlättar för den med långt till skruvmejseln. Täckplåtarna är av god kvalitet och sparas med fördel för eventuell återmontering.

Bakom grafikkortet finns det gott om utrymme vilket innebär att även större modeller än testets Geforce GTX 275 får plats utan problem.

På baksidan avslöjas ett problem. Hålet för att komma åt processorsockeln från undersidan sitter en aning högt och plåten blockerar på millimetern de två nedersta skruvhålen. Om detta är ett problem beror givetvis till stor del på moderkortet och kylaren, testets Asus P6T Deluxe känns dock som en ganska vanlig modell.

Smala kablar går utan att problem att dra genom monteringshålen och över moderkortsplåtens metallkant.

Lite tjockare kablar måste dock tryckas in i springan längst ner, något som fyller upp utrymmet ganska snabbt. Precis där utrymmet är som mest kritiskt finns dessutom en hake för chassisidan där inga kablar får ligga emot.

Med alla delar monterade är det fortfarande förvånansvärt luftigt, trots chassits nätta storlek. Möjligheten att gömma undan kablar under moderkortsplåten gör mycket nytta, i likhet med alla hål.